<<< Vissza

Negyvenezer a nyomravezetőnek

2006. március 17.

 
Három kerékpárt loptak el az elmúlt hétvégén a város különböző pontjairól ismeretlenek. A bringák közül egyet találtak meg eddig a nyomozók.

Testi sértés miatt indult eljárás egy férfi ellen, aki a Tesco parkolójában ütött meg egy másikat néhány nappal ezelőtt.

Nem ütött, hanem poharakat és hamutartókat dobált egy fiatalkorú szentesi férfi nőnap másnapján az egyik helyi sörözőben.

A randalírozást szóváltás előzte meg, majd következett a rongálás. A fiatalkorú ellen garázdaság miatt indult eljárás.

Orrcsonttörést szenvedett egy fiatalember a szegvári Mega diszkóban a hétvégén. Aki bármilyen információval rendelkezik a bántalmazással kapcsolatban, az bejelentést tehet a szentesi rendőrkapitányságon, vagy a 107-es telefonszámon. Az informátor személyazonosságát a rendőrség bizalmasan kezeli. A nyomozók súlyos testi sértés miatt indítottak vizsgálatot az ügyben.

Ismeretlen tettesek hatoltak be egy kiséri lakásba, ahonnan készpénzt és híradástechnikai berendezéseket vittek magukkal mintegy 20 ezer forint értékben.

Elfogta a rendőrség azt a besurranó tolvajt, aki január 13-án az egyik Klauzál utcai lakásba hatolt be és onnan két bőrkabátot vitt magával. A gyanúsítottat ujjlenyomata alapján azonosítottak a rendőrök.

Személyes szabadság megsértésének bűntette miatt indult eljárás több vásárhelyi lakos ellen, akik egy fiatal nőt - mivel nem akarták, hogy Szentesre költözzön - erőszakkal hurcoltak vissza Hódmezővásárhelyre.

Egy méter hosszú farönkkel törték be egy személygépkocsi hátsó szélvédőjét Szegváron. A valószínűleg bosszúból elkövetett cselekedetet a festés megkarcolásával is megkoronázták a tettesek.

A rendelkezésre álló adatok alapján két fiatalemberhez ment oda másik három, akik közül valamelyikük megütötte a két férfi egyikét. A másikat a kabátjánál fogva ragadták meg, akinek sikerült kibújnia a kabátjából, majd elszaladt onnan. A három férfi a kabáttal és a benne lévő mobillal távozott a helyszínről. Szerencsére mindezt rögzítette az autóbusz-pályaudvar biztonsági kamerája, amelynek az elemzése jelenleg is tart. Az viszont biztos, hogy a nyomozók elfogták azt a három személyt, akik aktív részesei voltak a történteknek.

Három, bombával történő fenyegetésről érkezett bejelentés a szentesi rendőrkapitányságra az elmúlt időszakban, ami megfelel a közveszéllyel fenyegetés vétségének. A felderítés érdekében a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a szentesi rendőrkapitányság a nyomravezetőnek 40 ezer forintot ajánlott fel, természetesen személyazonosságának teljes titokban tartása mellett. Az információkat az 561-310-es vagy a 107-es telefonszámon várja a szentesi rendőrkapitányság bűnügyi osztály-vezetője.

H. V.


<<< Vissza