<<< Vissza

Tíz éve Lendület-ben a klub

2006. március 17.

 
Az ünnepség egy pillanata a vezetőséggel.

Vidám hangulat és nótaszó fogadott március 11-én délelőtt a MÁV állomás melletti oktatóban. A MÁV Lendület Nyugdíjas Klub rendezett ünnepséget 10 éves jubileumuk alkalmából. 150 főre terítettek a házigazdák. A Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetségének elnöke, az Idősügyi Tanács tagja, Horváth László és felesége is eljött a rendezvényre, valamint a dél-alföldi vasutas nyugdíjas klubok Békéscsabáról, Mezőtúrról, Szegedről.

Horváth Györgyné klubvezető köszöntötte a meghívottakat. Örömét fejezte ki, hogy Mucsiné Rózsa is eljött, mert neki köszönhetik, hogy a klub megalakult. A klub alapítója elmondta, hogy 1996. április 15. óta létezik az egylet. Eleinte havonta egyszer találkozott az akkori 35 fős csapat, mely 2004-ig 95 főre emelkedett. A 10 év jelentősebb eseményeiről is mesélt: kirándulásokról, névnapokról, közös élményekről.

Horváth László mondott ünnepi beszédet.

- A vasutasság körében mindig is jelen volt a közösségi összetartozás igénye - mondta. A vígságban eltöltött órák a testi-lelki egészséget is szolgálják. Az emberi lét a közösségre épül, mely emlék és ünnep nélkül egyhangú lenne. Köszönet és elismerés illeti a klubvezetőket és azokat a tagokat, akik segítenek nekik. A klubvezetők jól tudják, hogy az idős emberek lelki egészségének alapfeltétele, hogy meghallgassák örömüket, bánatukat, és egy jó közösséghez tartozhassanak.

Szirbik Imre megjegyezte, hogy ha a klub iskolába járna, tízévesen már felső tagozatba léphetne. Ez azt jelenti, hogy eljutott egy olyan szintre, ahol már sok mindent tud, ugyanakkor ismeri saját erejét és korlátait. A társaság neve (Lendület) nagyon találó. Egy közösség mindig egymásból él, mindenki magával hozza a családból érzelmeit, erejét, bánatát, és ezt összeadva a klub közössége több lesz. Segítenek egymásnak, így boldogabbak lesznek. A klubélet a közös borozgatásról, a bográcsban fövő étel közös kavargatásáról, a közös értékekről szól. A város építésében is jelentős szerepük van. Életet az éveknek az emberi cselekvés ad. A nehézség leküzdése és az öröm közös megélése mellett fontos a lendület, a meleg szív, a bölcsesség, és létrejön a közösség.

Farkas Sándor országgyűlési képviselő nem tudott eljönni, így felesége adta át üdvözletét. Azt kívánta, hogy éljen és virágozzon közösségük, ahová mindig öröm eljönni. Egyúttal invitálta a nyugdíjasokat a május elsejei fábiánsebestyéni fogathajtó versenyre.

A virágátadások után a meghívott klubok műsoros bemutatkozása következett, majd elfogyasztották a kakaspörköltet, és élőzenés mulatság vette kezdetét.

Majzik Andrea


<<< Vissza