<<< Vissza

Tehetségek a Borosban

2006. március 17.

 
A Boros-díj jelöltjei a névadóra emlékeznek. (Fotó: Vidovics)

A Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskola hagyományos rendezvénysorozata, a Boros-napok része a tanirodai kiállítás, melyen az iskolában működő gyakorló diákvállalkozások mutatják be tevékenységüket.

Gyakorlatban tanulhatják meg mindazt, amit a tanórákon üzleti gazdaságtanból elméletben hallanak, vagy elolvassák, magyarázta Pádár Zoltánné, az iskola igazgatója. Mint a standok mögött álló diákok bemutatkozásaiból kiderült, komolyan veszik a kft.-kben végzett munkájukat, sőt délutánonként maguk készítették el vállalkozásaik számítógépes háttéranyagait. Ettől a tanévtől német és angol nyelvű szakmai pályázatok írásával is megismerkednek. A helyezettek díjazására a záró iskolanapon, kedden került sor a Tóth József Színházteremben, s most először az a helyzet állt elő, hogy három nyertes vállalkozásnak tapsolhattak diáktársaik: az Opel és Audi márkákkal foglalkozó Easy Drivernek, műszaki cikkek értékesítésével foglalkozó Elektro-máni-ának, és a rendezvényeket szervező Party Q-kac elnevezésű csapatnak. Az áprilisi országos döntőn, Cegléden a tavalyi győztes, a hungarikumokat terjesztő Hon-Vágy kft. képviseli az intézményt.

A színházban az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékét idéző ünnepi műsor után az iskolai élet ünnepélyes pillanataira, a Boros Sámuel-díjak átadására került sor. Kiváló tanulmányi eredménnyel, példamutató magatartással, az iskola és a város jó hírnevéért végzett tevékenységgel lehet kiérdemelni, de komoly elismerés már a jelöltség is. Nehéz döntést követően a tantestület ezúttal a 13 jelölt közül négy kiválóan teljesítő diákot jutalmazott emlékplakettel és tanulmányaik folytatásához 30 ezer forinttal. Bártfai Rita 12.C osztályos tanuló nyelvi-, helyesírási-, szépkiejtési versenyeken, rajzpályázatokon szerepelt eredményesen, informatika szakra készül. Kiss Linda (12. A) a szép kiejtéshez, énekléshez, francia nyelvhez kapcsolódó versenyeken volt sikeres, legutóbb rangos francia dalversenyt nyert, a nyelvvel romanisztika szakon szeretne tovább foglalkozni. Osztálytársak a 12. A-ban és egymást segítve tanultak Valkai Bence Márk és Luczkó Gábor. Közgazdásznak készülnek, a tanári karban pedig elterjedt, hogy mindenki szívesen lenne a kiváló tanuló fiúk osztályfőnöke.

D. J.


<<< Vissza