<<< Vissza

Remények, álmok, tervek
Határkő a végzősök életében

2006. március 3.

 
Megtartotta hagyományos szalagavató bálját a sportcsarnokban a Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola.

A végzősök nevében Vígh Zsuzsanna 12. G osztályos tanuló szavalta el Tompa Mihály Emléknapok című versét. Bugyáné Bakó Veronika igazgató először azokat köszöntötte, akik szalagot kapnak, majd azokat, akik szalagot tűznek. Elmondta, az iskola és az ifjúság életében vannak ünnepek, melyeket komolyabb, és vannak, melyeket oldottabb hangulatban ünnepelünk. Az utóbbiak közé tartozik a szalagavató bál is, melyet majd a ballagás és a bankett követ. A kis szalagon az iskola névadójának fényképe és két évszám látható, mely meghatározza a diákok életét. A szalagavató határkő: még itt vannak ugyan, de közeledik a tanév vége, a vizsgák ideje. Egy rövid félév van hátra addig, szorongással, tanulással, egy utolsó hajrával. Reményeket, álmokat, terveket jelképez a szalag: szüleik álmát és tanáraik reményét, hogy jó vezetőik voltak. Arra kérte a diákokat, hogy viseljék büszkén, méltón a szalagot, de egyben figyelmeztesse is őket, hogy be kell fejezniük tanulmányaikat.

Farkas Sándor országgyűlési képviselő arra hívta fel a végzősök figyelmét, hogy amikor az estére készülődtek, biztosan nem gondolták végig, hogyan jutottak el idáig, és nem gondoltak pl. a közös csínytevésekre. Ugyanakkor az elkövetkező nehézségekre is figyelmeztette őket, ami meghatározó lesz egész életükben. Megköszönte a szülőknek, hogy idáig segítették gyermekeiket, a diákoknak pedig kitartást kívánt a vizsgákhoz. "Hajrá Zsoldos!" felkiáltással búcsúzott.

Szirbik Imre köszöntőjében furcsa ünnepnek nevezte a szalagavatót, ami lezár és elkezd egy korszakot. Ez a nap a végzősöké, értük gyúlnak a fények, értük szólnak a dalok és a szavak. Ilyenkor övéké a világ. A diákok megváltoztathatják a világot, hogy jobb és vidámabb legyen. A fiataloknak azt kívánta, hogy a következő hetekben, amikor tanulnak, legyen mellettük egy társ, aki segít, mert csak a vizsgák után lehet továbblépni, és azt mondani: igen, megcsináltam!

A szalagok feltűzése után a Seress Formáció szórakoztatta a közönséget, majd a 11. osztályosok kán-kánt adtak elő. A táncot Kenyeres Zsuzsanna tanította be. A végzősök keringőjében gyönyörködhettünk ezután, melyet Pásztor Anikó tanított be. Brazil harcművészeti bemutató fokozta a hangulatot a Capueira csoportnak köszönhetően. Verbó Ákos, Bugyi András és Labádi Krisztina egy Republic- és egy Ákos-dalt adott elő. A számok jól illettek az alkalomhoz, hiszen mindkettő a fiatalok útkereséséről szólt. Két végzős csapat, a 12. K és a 12. G osztály műsora között a Szilver TSE standard táncokat mutatott be. Ágoston Anita, végzős diák két dalt énekelt ezután. A Szilver latin táncai után görög táncra csábította a tanári kart a 12. C osztály. A Mindszenti Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak műsora után már csak a keringő maradt hátra, ekkor már szüleiket is felkérték egy táncra a végzősök. Hajnali egy óráig tartott az ünnepség utáni diszkó.

M. A.


<<< Vissza