<<< Vissza

Mi van velük?

2006. március 3.

 
2005. november 15-én 22 új építésű, önkormányzati lakás ünnepélyes átadására került sor a Petőfi utcában. Az újdonsült lakók a helyszínen vehették át lakásuk kulcsait és a bérlőkijelölési határozatot.

Azóta eltelt három hónap, ezért meglátogattunk két családot, meséljenek, hogy tetszik új otthonuk.

Garai Szabó Csilla párjával és négy gyermekkel él az egyik "hátsó" épületben.

- Sokáig panelházban laktunk a családommal. Az egyik kisfiam asztmás, aminek kezelését nehezítették a paneles körülmények. Ezért - többek között az orvos ajánlására is - nyújtottunk be igényt minőségi cserére. A szerencsén múlott, hogy kiválasztottak minket, s ide kerülhettünk. Nagyon örülünk az új otthonnak. A gyerekeknek van külön szobájuk, és udvar, ahol játszhatnak. Nagyon kényelemes és otthonos itt. Sokat számít, hogy egyedi gázfűtés van, ami sokkal takarékosabb. A szomszédokkal és a környező lakókkal is összeismerkedtünk és elmondhatom, hogy nagyon jó kis társaság jött itt össze.

Egy pici problémánk van csak. Hátulról szabad az átjárás, és elég sokan használják "útrövidítésnek" az udvart, s ez eléggé zavaró. Erre próbálunk most megoldást keresni a lakókkal.

Rekettyés Zoltánné, szintén párjával és négy gyermekével él itt, azonban ők, az utca felőli tömbben.

- Három évig éltünk albérletben, s ajánlásra adtuk be a kérvényt. Nagyon váratlanul ért a dolog. Egyszer csak jönni kellett a kulcsért. Mindnyájan örültünk az új lakásnak, a kényelemnek. Azonban az elmúlt három hónapban voltak, illetve még vannak is problémáink. Talán lehetett volna még halasztani az átadást és többet foglalkozni a lakásokkal, ugyanis a falak szinte végig repedtek a mennyezet mentén. Illetve az ajtófélfák is elváltak. A kazánnal is volt egy kis problémánk, ugyanis egyszer csak leállt. Kétségtelen, hogy a kényelmet meg kell fizetni, de még ehhez képest is soknak találom a költségeket. A lakókkal jól megvagyunk. Az ismerkedések révén tudtam meg, hogy másoknak is vannak hasonló problémáik ebben a tömbben. Kis odafigyeléssel szerintem, ki lehetett volna küszöbölni, ezeket a nemkívánatos dolgokat.

Tehát a lakóknak tetszik az új otthon és jól érzik magukat, de a két tömb véleménye közt azért vannak némi különbségek. Az "utcafelőliek" remélik, hogy kapnak, vagy találnak elfogadható segítséget, illetve megoldást problémáik orvoslására. Míg a "hátsó" épületben már tervezik az "átjáróház" megszüntetését, külső segítséggel, vagy közösen.

Z. J.


<<< Vissza