<<< Vissza

Üveggel vágta meg a nyakát

2006. március 3.

 
Üvegpohárral vágták meg egy felszolgáló nyakát az egyik szentesi szórakozóhelyen. A rendőrség büntetőeljárást indított egy helybéli, 26 éves gyanúsított ellen emberölés kísérlete, társa ellen pedig garázdaság miatt.

A két vendég korábban úgy fogyasztott egy "kört", hogy nem fizetett, ezért a pincér a következő menetet már csak akkor akarta odaadni, ha a vendégek előre fizetnek. Ezen a két férfi annyira bedühödött, hogy előbb szóváltásba keveredtek a felszolgálóval, majd dulakodás történt. Később az egyik vendég egy üvegpoharat eltört, majd a pohár maradék részével a kezében megvágta a pincér nyakát. A gyanúsítottat még aznap éjjel elfogták, ügyét a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja a továbbiakban.

Tíz mázsa húskészítményt találtak a nyomozók - lakossági bejelentés alapján - az Ilona-part egyik régi szarvasmarha-telepén egy betonsilóban. A húskupacban sonka, csülök, pulykacomb, sőt még szárazkolbász is volt. A rendőrök megtalálták a kolbászon gyártójának címét, valamint egy húsforgalmazással foglalkozó cég csomagolóanyagát is. Ezen a nyomon elindulva a Nyírségben, valamint a fővárosban keresgélnek a nyomozók. A pontos eredet kiderítése még várat magára, mint ahogy az a kérdés sem dőlt el, hogy aki lepakolta ezt a húsmennyiséget, elkövetett-e bűncselekményt. A rendőrség szakértők bevonásával folytatja a nyomozást az ügyben.

Motoralkatrészeket, vezetékeket vittek el ismeretlenek a Vásárhelyi úti autóbontóból. A kár mintegy 50 ezer forint. A rendőrök a három elkövetőt elfogták, ellenük lopás vétsége miatt indult eljárás. Betörtek a Vízmű Nyíri-közben lévő átemelő telephelyére, ahonnan a tolvajok egy használaton kívül lévő szivattyúról vezetéket tulajdonítottak el.

Hőszigetelő táblákat loptak el a vasúttól, ahol egy budapesti cég végez felújítási munkákat. A táblák értéke kb. 50 ezer forint.

Betörtek a szegvári lakóotthon egyik irodájába. A bűnözők a lemezszekrényt szerették volna felfeszíteni, ám ez nem sikerült, így dolguk végezetlenül távoztak.

A városellátó intézmény Mágocsi úti telephelyére ha-toltak be ismeretlenek - két alkalommal. Összesen 200 ezer forint értékben tulajdonítottak el innen állványbilincseket, amit később színesfém-felvásárlóknak adtak el. A tettes (tettesek) ellen már folyik az eljárás lopás bűntette miatt.

Szintén ezzel gyanúsítják azt a helybéli férfit, aki a régi repülőtér és lődombok menti területről - a rendelkezésre álló adatok alapján - rendszeresen lopta a fát.

H. V.


<<< Vissza