<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2006. február 24.

 
Töltött burgonya

Hozzávalók:
4 nagy burgonya, szalonna, 2 tojás, 1 ek. reszelt sajt, vaj, őrölt bors, só.

Elkészítése:
A megmosott héjas burgonyát alufóliába csomagoljuk és 220 fokon 40 percig sütjük. Amikor langyos, kicsomagoljuk és vízszintesen félbevágjuk. Egy kiskanállal vájjuk ki óvatosan a belsejüket. A kivájt részt vajon kockára vágott szalonnával megpirítjuk. A tojást sóval, borssal ízesítjük. Hozzákeverjük a reszelt sajtot, és ráborítjuk a megpirított burgonyára. Addig sütjük, amíg a tojás megszilárdul. A kivájt burgonyákat a masszával megtöltjük, tűzállótálba tesszük és vajjal meglocsoljuk. Előmelegített sütőben nagy lángon 10 percig sütjük. Forrón tálaljuk.

Halrudacskák tárkonyos zöldbabsalátával


Hozzávalók:
2,5 dl majonéz, 40 dkg tengeri hal, 1 db burgonya, 10 dkg reszelt sajt, liszt, 2 db tojás, 80 dkg zöldbab, 2 db lilahagyma, 2 db piros húsú paprika, 3-4 szál friss tárkony, 1 teáskanál tárkonyecet, ételízesítő.

Elkészítése:
Az ujjnyi vastagságú halszeleteket ételízesítővel meghintjük. A reszelt burgonyából, sajtból, lisztből, tojásból, kevés vízből sűrű masszát készítünk. A lisztbe forgatott halrudacs-kákat a masszába mártjuk, és bő, forró zsírban hirtelen aranysárgára sütjük. A majdnem puhára főzött zöldbabot lehűtjük, majd összekeverjük a majonézzel, a felszeletelt lilahagymával, paprikával, tárkonnyal és a tárkonyecettel.

Tálaláskor a halrudacs-kákat a tárkonyos zöldbabsalátával körítjük és citrommal díszítjük.

Jó étvágyat!


<<< Vissza