<<< Vissza

Hét autót törtek fel

2006. február 24.

 
Csak az elmúlt hétvégén hét személygépkocsit törtek fel városunkban. A Tóth József utcában egy Mazda tulajdonosa bánhatta, hogy az utastérben felejtette autóstáskáját, amelyet magával vitt a tolvaj. Az eltűnt tíz okiratot nem lesz könnyű pótolni. Szegváron kilenc okirata és a bankkártyája bánta egy Suzuki tulajdonosának, hogy a hátsó ülésen felejtette kézitáskáját. Az igazolványok mellett 34 ezer forintot is magával vitt a tettes, aki az autó jobb hátsó ablakát verte be a táskáért.

Büntetőeljárás indult egy szentesi férfi ellen, - igazoltatás során - egy nagyteljesítményű ipari hősugárzót találtak. Hogy honnan szerezte a berendezést, arra nem tudott pontosan felelni, már ez gyanús lett a rendőröknek. Kedden aztán megjelent a rendőrségen a sértett is, aki bejelentette a hősugárzó eltűnését. Kiderült, hogy a műszaki berendezést a MÁV-tól vitték el.

A nagymágocsi rendőrörs területén hétfőn este igazoltattak egy férfit, aki fát szállított. Később derült ki, hogy a fát lopta, így eljárás indult ellene. A nyolc mázsa akác értéke mintegy tizenötezer forint.

Csalás és magánokirat hamisítás miatt indult büntetőeljárás két férfi ellen, akik hamis munkáltatói igazolással hitelt vettek fel az egyik pénzintézettől.

Megbontották a kerítést, majd behatoltak egy Szentes külterületén lévő kft. telephelyére ismeretlenek. A tolvajok rozsdamentes acélt vittek magukkal 50 ezer forint értékben. Két nappal később ugyanide törtek be a bűnözők, akik ezúttal a műhelyt is meglátogatták, felfeszítették a szekrényt, sőt már
a színesfémet is előkészítették a lopáshoz, ám végül kizárólag készpénzt vittek magukkal.

Február 17-én történt az esti órákban, hogy Szentes és Kunszentmárton között egy Peugeot az egyik balra ívelő kanyarban a jeges úton megcsúszott és frontálisan ütközött a vele szemből érkező, szabályosan közelekedő Mazdával. A Peugeot vezetője súlyosan megsérült a balesetben, míg a Mazda utasai közül ketten súlyos, ketten könnyű sérüléseket szenvedtek.

H. V.


<<< Vissza