<<< Vissza

Családias farsang tánccal, tombolával

2006. február 24.

 
A gondozási központ idei első rendezvénye a farsangi bál volt, melyet február 19-én a Központi Gyermekélelmezési Konyha ebédlőjében tartottak. Sok-sok vendéggel és tartalmas műsorral tették színessé a szép, tavaszt idéző délutánt. A rendezvény háziasszonyai Puskásné Halál Ágnes és Tököli Ildikó voltak.

Szirbik Imre polgármester megjegyezte, hogy a brazil színekben pompázó, zöld és sárga léggömbök a riói karnevált juttatják eszébe. Ha nem is a szambázó lányokat, de azt a jó hangulatot, vidámságot, ami a tél búcsúztatását jelenti. Szent Péter csodás tavaszi időt varázsolt erre a napra. Azt kívánta, hogy a hosszú, hideg napok után jöjjön a jókedv, a tavasz és végre a szobából kiszabadulva vegyük észre egymást, és figyeljünk oda a másikra. Megköszönte a szervezőknek, az intézményi dolgozóknak, hogy mindig megtalálják azt, amivel az életet könnyebbé, búfelejtőbbé tudják tenni.

Farkas Sándor szerint a farsangra készülődés idején mindenki a vidámságra gondol. A műsorok is mind-mind a jókedvről szóltak. Azok az étkek, amelyek az asztalra kerültek, mind farsangi étkek voltak. A képviselő elmondta, akárhányszor jön a gondozási központ rendezvényére, mindig szeretet, családias hangulat fogadja, amely példa értékű és ebben nagy szerepe van a gondozóknak. Vidámságot, jókedvet kívánt mindenkinek.

A Fata Morgana hastánc csoport képviseletében Chandra Bindu bűvölte el táncával a közönséget. Őt követte Aranyi László tanár, aki gitározott és énekelt a nagyérdeműnek. A Munkás utcai ellátottak és gondozóik a Madagaszkár című meséből adtak elő egy táncot. Varsányi János bácsi saját költeményével kedveskedett hallgatóinak. A gondozási központ dolgozóinak műsora hatalmas sikert aratott, a Cotton Eye Joe című számra ropták vadnyugati jelmezbe öltözve. A finom ebéd után a derekegyházi Szabó Kornél és társa gondoskodott a zenéről és a jó hangulatról a délután folyamán. A tombolahúzás során száz ajándék talált gazdára. Egész délután folyt a vigalom. A bál bearanyozta a gondozók és gondozottaik mindennapjait, egymás kezét fogva táncoltak, nevettek, ünnepelve ezzel a tavaszt és a farsangot.

M. A.


<<< Vissza