<<< Vissza

A legjobbakat jutalmazták

2006. február 24.

 
A tavalyi esztendő élsportolóit, edzőit, testnevelőket köszöntöttek szombaton délelőtt a Dr. Papp László Sportcsarnokban. Az ünnepségen adták át az év sportolója, valamint az életmű-díjat. A délelőtt díszvendége Székely Bulcsú olimpiai bajnok vízilabdázó volt, aki a díjátadásban is tevékeny részt vállalt. Rajta kívül eljött dr. Thékes István, a Csongrád Megyei Testnevelési és Sporthivatal igazgatója, Farkas Sándor országgyűlési képviselő, Szirbik Imre polgármester, Szűcs Lajos alpolgármester, a MOB tagja, valamint képviseltette magát a városi sportbizottság is.

A polgármester köszöntőjében elmondta, hogy a sport nem kizárólag a győzelemről, az eredményről szól, hanem az odáig vezető rögös útról is. A sport megtanít a másik megbecsülésére, pozitívan formálja életmódunkat, viselkedésünket. Kizárólag a tisztességes győzelem lehet az iga-zi győzelem, a becsületes munkával megszerzett siker lehet az igazi siker.

Hozzátette: büszke azokra, akik városunk jó hírnevét vitték szerte az országba, sőt, határainkon túl is. Megköszönte mindazok segítségét, akik hozzájárultak a tavalyi év kiváló eredményeihez, akik segítették a sportolók munkáját.

A köszöntő után a sportolók és felkészítőik vették át a főszerepet. Előbb a gyermek és ifjúsági csapatok, és egyéni sportolók vehették át elismeréseiket Farkas Sándortól. Díjazták a lány, fiú és gyermek vízilabdázókat, valamint felkészítőiket, Oltyán Gyulát, Kozák Lászlót, Kádár Józsefet, Pengő Lászlót, Varjú Attilát, Kocsis Istvánt és Kurucz-né Szabó Anikót. „Száraz-földi“csapatként a Rigó Alajos Általános Iskola tanulói értek el kimagasló eredményt, és lettek országos bajnokok. Egyéni díjakat kaptak a judósok, Ballér Barbara, Kalydy Zoltán és Tóth Béla tanítványai, a Szilver TSE táncosai, Tantucz Zoltán sportlövő, Dancsó Bernadett párbajtőröző, a Kádár Róbert és Vincze Edit edzette Szentesi Városi Úszóklub kiválóságai, Virág Máté teniszező, Kormányos István tekéző, Szűcs Fanni westernlovagló, Bihari Gábor atléta és az Oyama Dojo SE karatékái. A felnőttek mezőnyében elismerést vehettek át a férfi és női vízilabdázók és a Legrand-Szentes futsal csapata.

Egyéniben 2005-ben kimagasló eredményt ért el Istenes Csilla westernlovagló, a Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sportklub tizenöt úszója, Talmácsi Krisztián párbajtőröző, Fekete Mónika és Szarka Zsolt judósok, a Four Diamond SE versenyzői, Kovalovszki Bence sporthorgász, a László–Szögi valamint Páli Erik és Páli Viktória versenytáncospár, Tóth Andrea, Juhász Zsolt és Németh Dániel vízilabdázók.

A díjátadások közti szünetekben a többszörös magyar bajnok, Világ- és Európa-bajnok Botafogó Táncegyüttes szórakoztatta a megjelenteket, ők is profik voltak a javából. A délelőtt záró felvonásában került sor a 2005. év szentesi sportolója díj, valamint az életmű-díjak átadására. Az év sportolója Tóth Andrea világbajnok vízilabdás lett, míg életmű-díjat vehetett át Szabó László, aki a labdarúgás, valamint dr. Makay Andor, aki a sakk területén végzett évtizedeken keresztül kiemelkedő munkát.

H. V.


(Támogatók: Ganz-Szentes Acélszerkezet Gyártó Ker. és Szolg. Kft., Metalcom-R Kft., Szentes Városi Szolgáltató Kft., Füsti Cukrászat, Hunor-Coop Zrt., SÉF Kft.)


<<< Vissza