<<< Vissza

Alapfeltétel a bejutás
Csurka nem ígér 18. havi nyugdíjat

2006. február 17.

 
Dr. Pető Lászlóné

A MIÉP, a Jobbik és az FKGP alkotta Harmadik Út elnevezésű pártszövetség választási nagygyűlést tartott városunkban.

A múlt heti pártrendezvény kezdetére csaknem megtelt a Művelődési és Ifjúsági Ház pódiumterme. A bevezetőben elhangzott: a Magyar Igazság és Élet Pártja azt hirdeti, hogy tisztességes, magyar szívű-lelkű parlamentet kell választani. Ennek megvalósítása érdekében összefogtak a Jobbik Magyarországért elnevezésű párttal, s bejelentették közös indulási szándékukat az országgyűlési választásokon a kétpártiságra törő Fidesz és MSZP ellen. Örömükre, a létrejött szövetséghez hamar csatlakozott több megyében a kisgazda társadalom is. Utóbbi párt alelnöke, Pest megyei elnöke, dr. Horváth László beszédet is mondott a szentesi nagygyűlésen. A Harmadik Út megfogalmazott célja, hogy a választásokon már hallassák hangjukat.

Csurka István, a MIÉP elnöke azzal kezdte beszédét: a magyarság jelenleg szorong, fél, hogy miből fog megélni. Ha félve megyünk a választásokra, az elit azt tesz velünk, amit akar. Hány bankot konszolidáltak az elmúlt tizenöt évben, hány milliárdos született, csak éppen a létfontosságú kérdések megoldására nem jutott soha pénz, hangsúlyozta Csurka. Meggyőződése, hogy hazugságfüggöny választja el a kisembert a valóságtól. Hiszen milyen könnyű ígérni az éhes embernek, egy ígéretbe belekapaszkodva ki lehet csikarni még egy szavazatot. "Én is kiadhatnám szakértőimnek, hogy dolgozzák ki a 18. havi nyugdíjat, de nincs hozzá arcom" - mondta a pártelnök. A három pártból alakult szövetség rendet akar a közéletben, az iskolában, a gazdasági életben. Azt mondják, a MIÉP radikális és szélsőséges, amelytől félni kell, hangzott Csurkától. Mégis: mutassanak egy párttitkárt, akit kiüldöztünk, ugyanakkor a rendszer hibája miatt hány orvos menekült külföldre? - emelte fel hangját a szónok.

"Az idei választásokon a célunk nagyobb, mint a bejutás, de az alapfeltétel. Nem törünk ugyan miniszterelnökségre, de azért nem mondunk le a hatalomról, 2010-ben megszerezzük" - jelentette ki Csurka.

A rendezvényen bemutatkoztak a közös megyei országgyűlési képviselőjelöltek, köztük az 5-ös, szentesi választókerületben induló dr. Pető Lászlóné. A MIÉP-es jelölt tizenöt éves németországbeli tartózkodás után 1994-ben tért vissza családjával, abban a reményben, hogy itthon igazi fordulatnak lehetnek részesei. Azért a Harmadik Út színeiben indul most, mert egyedül ez mondja ki, hogy magyar Magyarországot akarunk, továbbá a pártban nincs semmi alku, megalakulásától kezdve ugyanazt mondja, vezetőit nem lehet öszszemosni korrupciós ügyekkel, s a magyar nép érdekeiért küzd. Április 9-én erkölcsből, becsületből, magyarságtudatból vizsgázunk – mondta a képviselőjelölt.

D. J.


<<< Vissza