<<< Vissza

Közeledő álláspontok
Kick-box Európa-bajnokság Szentesen?

2006. február 17.

 
Szirbik Imre, Fritz Exemberger, Slitz András, Bertók Róbert és Kiss Emil. (Fotó. Vidovics)

Úgy tűnik, nem lesz akadálya a jövő évi kick box Európa-bajnokság megrendezésének Szentesen. Mint azt Bertók Róbert, a Szentesi Kinizsi ökölvívó és kick-box szakosztály vezetője lapunknak elmondta, február 11-én a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban tárgyaltak erről.

Azt megelőzően Szegeden rendeztek egy bírói konferenciát, melyet az ISKA (Nemzetközi Sport Kick-box Szövetség) elnöke Fritz Exemberger vezetett. A továbbképzésen magyar bírók is részt vehettek, így ott lehetett a szentesi Fülöp Csaba, aki immár bíróként is dolgozhat a Kinizsi szakosztályában.

Szirbik Imre polgármester a sportcsarnokban találkozott Exemberger úrral. A megbeszélésen jelen volt Kis Emil, az ISKA magyar elnöke, valamint Slitz András bíró (egyben tolmács) is.

- Külön-külön már tárgyaltam az elnök úrral és a polgármester úrral, elviekben egyikük sem vetette el az Eb rendezését. Most, hogy a helyszínt is megtekintették, úgy tűnik, zöld utat kapott a 2007-es szentesi Európa-bajnokság - mondta Bertók Róbert.

A világbajnok sportoló szervezőként, mindenesként dolgozik a bajnokság megvalósításán. Áprilisban a németországi Augsburg-ban rendeznek Eb-t, annak szentesi résztvevője Szilasi Szalma Adrián is, aki full contaktban már biztos induló, mellette lehet, hogy light-ban is. Bertók edzőként, valamint a jövő évi Eb szervezőjeként is figyelemmel kíséri az eseményeket. Közel 500 nevezés futott már be a szervezőkhöz.

- Nálunk a szállás megoldása lehet majd gond, de negyven kilométeres körzetben biztos lesz helyük a résztvevőknek. A versenyzők mellé közel ugyanannyi kísérővel lehet számolni. Nagy munka lesz, óriási rendezvény. A városnak is sok pénzt hozhat a hatnapos verseny, melynek megrendezését a jövő év tavaszi szünetére tervezzük - jelentette ki Bertók Róbert.

(l. j.)


<<< Vissza