<<< Vissza

Az élet apróban is óriási

2005. december 16.

 
Objektív sorokat akarsz olvasni egy újságban? A világért se hagyd ki az apróhirdetéseket! A mindennapi élet legjobb tükrei. A publicisztikánál hívebben visszaadják azt, hogy az emberek mire vágynak, mitől akarnak megszabadulni és hogy mit forgatnak a fejükben. Például kipécéztem, hogy valaki szolgáltatásként tenyérből, kártyából jósol és nem idegen tőle a sorselemzés, továbbá az átok- és rontáslevétel sem. Ez utóbbi nagyon rám férne, - és másokra is - hiszen tényleg átok ül rajtam, hogy soha nem nyerek a lottón, pedig szorgalmasan játszom, már régóta, heti egy szelvénnyel. Viszont valódi szerencsemalac a sertéstartó gazdák számára, hogy a megye déli részén lévő szalámigyár újra nagy tételekben vásárol élőállatot! Fellélegezhetnek tehát a tenyésztők, akik a közelmúltban a reményeiket is leölték a vásárlások elmaradása miatt.

Úgy tűnik, hogy a nagypénzűek kedvelt divatszakmája lett a hitelnyújtás. Van is belőle sokféle: azonnali, devizaalapú, személyi, jelzálog, akciós, szabad felhasználású, valamint a csábítóan hangzó jövedelemigazolás nélküli hitel... Erről mindjárt eszembe jut nagyanyám egykori intelme, hogy fiam sohase vegyél fel pénzt hitelbe, mert annak óriási a macerája: vissza kell fizetni!

Tekintélyes mennyiségű apróhirdetés szól arról, hogy seregnyi tulajdonos próbál megválni használt autójától. Nem derül ki, hogy a benzinárak emelkedése ütött léket birtoklási kedvükön vagy pedig új gépkocsit szeretnének venni, a régi árát is felhasználva. Hasonlít erre a megválaszolatlan kérdésre az a kis történet, amikor az egyszeri cipőgyáros, két üzletkötőjét küldte el Afrikába piackutatás céljából. Az egyik levelében ez állt: "Főnök! Itt egyetlen pár lábbelit sem lehet elsózni, mert mindenki mezítláb jár!" A másik levél ellenben így hangzott: "Főnök! Itt millió pár cipőt tudunk eladni, mert mindenki mezítláb jár!"

Az állásajánlatok között - látszatra - a nők jobban válogathatnak, mint a férfiak. Íme: "Interneten sugárzott élő erotikus adáshoz keresek lányokat." Az erősebb nem képviselői a következőkkel vigasztalódhatnak: "Szarvasmarha telepre felveszünk, borjúnevelőt, nappali gondozót és traktorost." Nem vitás, hogy fantázia kell az elhelyezkedéshez a munka tartományában is. A hölgyek sorában azért még vannak romantikus lelkületűek. Vagy őszintén naivak? Ezt arra alapozom, hogy egy közel ötven éves független nő várja - a társkereső rovatban - nem dohányzó, dolgos, antialkoholista, kedves, művelt, vidám férfi jelentkezését, "Hóember" jeligére. Nem akarok rosszmájú lenni, de ennyi feltételt figyelembe véve, csak tényleg egy hóember fog neki levélben válaszolni...

Különlegesség, hogy a népszerű vendéglátó hely a kellemes műsoron kívül szexi krampusszal is meglepi vendégeit. Elgondolkodtató. Mitől lehet a krampusz szexis? Talán az átlagosnál nagyobb a virgácsa?

Végezetül ide illik a rövid, de annál "bőbeszédűbb" reklámszöveg az ünnepi forgatagból: "Feltűnően csinos, fekete hajú bombázó vagyok"........! A kipontozott részben egyébként a telefonszám található.

Még egyszer a tanulság: mindennapi életünk remek tükre az apróhirdetés!

- bert


<<< Vissza