<<< Vissza

A felnőtté válás felé

2005. december 16.

 
A Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskola diákjai érkeztek el elsőként ebben a tanévben az iskolai élet egyik legfényesebb ünnepéhez. Az iskola szalagavató báljára december 2-án a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban került sor.

A ballagási formaruhát első alkalommal viselő végzősöket egyesével szólították, melléjük felsorakoztak a 11. évfolyamos osztályok. Petőfitől szavalta az Ifjúság című verset Dósa Tímea 12.-es diák, majd Kovács Mónika köszöntötte az utolsó éveseket, sok sikert kívánva nekik a közelgő érettségihez. Ünnepélyes pillanatok vártak rájuk: ruhájukra a 11.-es diákok, illetve a tanévben legjobban teljesítő diákoknak Pádár Zoltánné igazgatónő tűzte fel a szalagot. A végzősök nevében Kiss Linda megjegyezte, hogy a kis szalag már előrevetíti az elkövetkező hónapok munkáját. Pádár Zoltánné szerint a diákok egy lépésre vannak a nagybetűs élettől. Szüleiknek úgy köszönhetik meg a segítséget, ha vállalt kötelezettségeiket teljesítik. Az érettségiig a tanárok is türelmesebbek lesznek, velük tanulnak, ígérte az igazgatónő.

A Zöldág egyesület fiatal néptáncosai és Balla Tibor tekerős muzsikája, majd a Szilver TSE versenyzői szórakoztatták a közönséget, míg a diákok műsoraik előtt átöltöztek: a végzősök az est fénypontjaként keringőztek a csarnokban. Ötletesen koreografált, színpadiasan szép táncuk nagy sikert aratott. A három végzős osztály külön-külön is bemutatkozott, azt bizonyítva, ma már egy szalagavató felér egy showműsorral. A bések musicalrészletet adtak elő, csinos lányok fehér ingben, nyakkendőben, sétapálcával táncoltak. A 12. A osztály már farmerban, hip-hop stílusban hódított, a C-sek pedig a sötétbe borult teremben talpig fehérben táncolva hívták fel a figyelmet korunk elgépiesedésére. A diákok nem felejtették el megköszönni koreográfusaiknak a segítséget. Kiss Linda és Fábián Nikolett énekeltek a közönségnek, majd megismétlődött a végzős osztályok nyitótánca, a szülők előtti izgatottság, igyekezet bájával. Ez feloldódott, amikor ismerőseiket, barátaikat invitálták a táncparkettre. A bálozóknak az est további részében a Seress Formáció játszotta a talpalávalót.

D. J.


<<< Vissza