<<< Vissza

Dicséret a könyvtárnak

2005. december 16.

 
Az önkormányzat novemberi ülésén tárgyalta a városi könyvtár 5 éves szakmai munkáját. Azt követően a képviselő-testület személyi kérdésekben is döntött. G. Szabó Lenke eddigi vezetőt újabb öt évre, 2010. december 31-ig kinevezte a Szentes Városi Könyvtár Kht. ügyvezetőjének.

A beszámoló vitájában Dr. Demeter Attila elmondta, hogy a kht. felügyelő bizottságának tagjaként tapasztalta, a könyvtár a pályázati anyagok elkészítésében eredményes. Fontosnak tartotta a kapcsolatteremtést az idősek és a betegek irányába. Mint mondta, minden megbecsülése a könyvtár dolgozóié.

Oltyán Lajos, az önkormányzat művelődési bizottságának elnöke kérte, hogy a Képviselő-testület fejezze ki köszönetét az elvégzett munkáért. A bizottság úgy gondolja, hogy azok az intézmények, amelyek ebben a városban a humán szféra keretei között működnek megbecsülésre érdemesek, mint intézmények támogatásra érdemesek. A könyvtár meg tudta őrizni azt a szellemi munkát, amelyet a dolgozói elkezdtek, és az óta is végeznek. A pályázatokból 5 év alatt több mint 13 millió forintot nyertek.

Karikó Tóth Tibor felhívta a figyelmet arra a szakmai tevékenységre, amely a könyvtárban folyik. Az intézmény ellátja azt az alapfeladatát, amelyet az önkormányzat rábízott és olyan feladatokat is ellát, amely nem lenne a feladata.

Móra József, a kereskedelmi, mezőgazdasági, idegenforgalmi és nemzetközi kapcsolatok bizottságának elnöke örömmel tapasztalta, hogy a könyvtárban végzett tevékenységek csatlakoznak a nemzetközi kapcsolatokhoz is. Ilyen például az itáliai és orosz est megrendezése, a temesvári küldöttség fogadása, német-magyar baráti est megtartása és az európai uniós rendezvények szervezése. Úgy gondolja, hogy a könyvtár jó szakmai műhely. Véleménye szerint jó döntés volt, hogy az Oktatási- és Konferencia Központot a Könyvtár Kht. keretein belül működtessék.

Szirbik Imre polgármester hozzászólásában kitért arra, hogy az intézmény megszolgálta a dicsérő szavakat. Köszönet érte a kht. vezetőjének és munkatársainak. Látható, hogy az a tudáshalmaz, amely a könyvekben felhalmozódott, hozzáértő kezekben van. Véleménye szerint az Oktatási- és Konferencia Központ is hasonló tartalmat kap majd, mivel ez a csapat már egyszer bizonyított. A polgármester kijelentette: tudni kell túllépni egy intézmény szigorúan vett szellemi falain, hogy azután új ötletekkel, kreatív gondolkodással, de a tevékenységhez közel állva, önmagát kifejlesztve teljes értékű intézmény maradjon.

A képviselő-testület egyhangúlag elfogadta a beszámolót, s a végzett munkáért köszönetét fejezte ki az intézmény vezetőjének és valamennyi dolgozójának.

(lovas)


<<< Vissza