<<< Vissza

Óvodai egészségnap

2005. november 25.

 
A pénteki napot az egészségnek szentelték a Kossuth utcai óvoda lakói, dolgozói. Öt szobát rendeztek be a különböző tevékenységekhez. A gyermekek a délelőtt folyamán szorgosan készültek az óvó nénikkel együtt. E nap témájához kapcsolódó tevékenységek során sok új ismeretet sajátítottak el. A szülők is tanulhattak a munkákból. A zöldségek és gyümölcsök szervezetre gyakorolt hatásain kívül megtanulhattak almából mesefigurát előcsalogatni egy kis kreativitással. A gyermekek munkái egyébként megtekinthetőek voltak az óvoda előterében, ahonnan tovább lépve sok-sok kaland várt az idelátogatókra.

Az első terembe belépve a sóterápia és az aloe vera-s módszer rejtelmeivel, illetve a Voll-módszerrel - állapot-felmérésssel - ismerkedhettek meg. Természetesen a programokra való tekintettel vérnyomásmérés is volt.

Az óvodai étkezőben reformételeket kóstolhattak az érdeklődők, miközben a könyvespultnál minden korosztály megtalálta kedvenc olvasmányát, színezőjét, játékos feladatsorait. A másik pultnál is nagy volt a tolongás, mindenki kíváncsi volt a nyomdákra, memóriajátékokra, a mágneses horgászbotra és egyéb fejlesztő játékokra.

Az okosodni vágyók a következő teremben dr. Kovács Ibolya gyermekorvos és dr. Hajdú Ilona fül-orr-gégész, homeopata előadásait hallgathatták, akik sok hasznos tanáccsal látták el az édesanyákat.

A negyedik teremben különböző konyhai eszközöket tekinthettek meg a nézelődők, majd a megfáradt látogatókat lélekfrissítő masszázs várta az ötös ajtó mögött.

A szülők és gyermekeik egyaránt elégedetten távoztak. A nap bevételét az óvodai Apróka Alapítvány javára ajánlották fel. Az óvoda vezetője, Ternainé Fodor Mariann a jövőre is tervez: egy év múlva is színes programokkal várják a betérőket.

Árgyellán Edina


<<< Vissza