<<< Vissza

Vereség - emelt fővel

2005. november 11.

 

A Vasas után egy másik "nagy hallal", az Eger gárdájával hozta össze a sorsolás szeszélye a Legrand-Szentesi VK férfi vízilabdacsapatát a második fordulóban. A ligeti uszodában immár sátortető alatt fogadta a Legrand Gerendás György kiváló együttesét.

A találkozó előtt Szirbik Imre polgármester köszöntötte az aktív sportolói pályafutását befejező Berki Andrást, aki - kizárólag szentesi színekben - 306 mérkőzésen szerepelt az élvonalban. A kiváló játékos - a Legrand-Szentes jelenlegi vezetőedzője - 279 góllal terhelte meg az ellenfelek hálóját, és akkor még nem is beszéltünk olaszországi, szlovákiai, törökországi és svájci légiós éveiről. Az ünnepi pillanatok után alaposan belekezdtek a csapatok.

A mérkőzés egyértelmű esélyese az Eger volt, ennek ellenére remekül tartotta magát a Szentes agresszívan, pörgősen, és eredményesen játszottak Juhász Zsolték az első negyedben. 4-3-as egri vezetéssel folytatódott a második játékrész, amelyben a lendület továbbra is megmaradt, a helyzetek kialakítására sem lehetett panasz, ám ezúttal csak kapufáig jutottak a mieink. A másik oldal ellenben élt az adódó lehetőségekkel, háromszor is betaláltak Horváth kapujába.

A félidőt követően 4-2-re "hozta" a harmadik negyedet az Eger, nem sikerült tehát a hazai felzárkózás a vendégekhez. A záró játékrészben gólparádét láthatott a közönség, négy-négy gól esett mindkét oldalon. Elég csak a Juhász Zsolt által Németh kezére varázsolt, onnan azonnal a kapuba húzott találatra, vagy a Szabó Nándor-féle víz tetejéről kapuba ütött-lőtt gólra gondolni. 15-9-re nyert ugyan az Eger, de a Legrand-Szentes játékosai is megérdemelnek minden dicséretet ezért a szombat esti produkcióért, amelyről még a vendégek mestere, Gerendás György is elismerően szólt.

Berki András is gratulációval kezdte a mérkőzés végi értékelését. Tisztességes helytállást várt és kapott csapatától egy olyan gárdával szemben, amely kupadöntőt játszott idén és minden bizonnyal a legjobb négy közé is bekerül majd. Ha azokat a hibákat, amelyeket elkövettek, ki tudják küszöbölni, vagy legalább is minimálisra csökkenteni, akkor még jobb lehet az összteljesítménye a Legrandnak. Ha ezt a formát, ezt a lelkesedést, ezt a hozzáállást át tudják menteni erre a hétvégére, akkor lesz keresnivalója a gárdának Kaposvárott az OSC ellen.

H. V.


<<< Vissza