<<< Vissza

Az Arsenal ikszelt, a Kinizsi nyert!

2005. november 4.

 
Soroksár - Baktalóránt-háza? Esetleg Tottenham-Arsenal? E két mérkőzést otthon, kényelmes fotelban ülve lehetett megtekinteni a televízióban szombaton kora délután, ötvenöt drukker viszont a Szentesi Kinizsi-UTC labdarúgó-mérkőzést választotta - a megye másodosztályból.

Néhány hónapja még 500-600 néző ült, ácsorgott a pálya körül egy-egy bajnokin, de hát ez már nem ugyanaz a csapat, és nem is az NB II. Ettől függetlenül szorítani még lehet, és kell is a szentesi fiataloknak, akik azzal a nem titkolt szándékkal léptek pályára, hogy megszakítsák hosszú nyeretlenségi sorozatukat.

Nagyobb lehetőségei az újszegedieknek adódtak, de a Kinizsi lőtte a gólt. A 27. percben Törőcsik a jobb oldalról szeretett volna beadni, de rosszul találta el a labdát, ami a meglepett kapus felett a jobb oldali kapufáról pattant a kapuba. Fordulás után csaknem gólt ajándékoztak a szentesiek a vendégeknek, ám Mészáros Róbert bravúrral hárított. A 65. percben újra a hazai portás volt a főszereplő, öt perccel később pedig ismét őt tesztelték a szegediek - a vendéggól ezúttal is elmaradt. A 72. percben Tóth György dönthette volna el a meccset, ám ordító helyzetben lyukat rúgott. Tíz perc múlva ugyanő lőtt távolról, kevéssé a jobb sarok mellé. Mindent egy lapra téve támadott az UTC, kontrázott a Kinizsi, és egy ilyen ellenakció végén Birkást kaszálták el a büntetőterületen belül. Tizenegyest Szabó Árpád ritkán szokott elhibázni, most sem tette, és ezzel pontot tett a 90 perc végére.

Bozóki Zoltán vezetőedző visszafogottan örült a három pontnak. A mester elmondta, hogy Dékány megsérült, ezért játszott Szabó Árpád a védelem tengelyében, Mészáros kapus pedig remekül mutatkozott be, jó néhány bravúr fűződik a nevéhez.

Bozóki Zoltán azért is volt boldog, mert végre nem kaptak gólt, ráadásul ebben a szezonban először nyertek hazai pályán. Azt azonban elismerte, a vendégeknek is voltak komoly helyzeteik.

A csapat ezen a hétvégén Szentmihálytelekre utazik, ahhoz a csapathoz, amely okozott már meglepetést az élbolyhoz tartozó gárdák ellen.

A Soroksár amúgy ikszelt a Bakta ellen, míg a Tottenham 1-1-et játszott az Arsenallal. A Kinizsi viszont nyert, a mérkőzés végére összegyűlt 87 néző legnagyobb örömére.

H. V.


<<< Vissza