<<< Vissza

A "Hóhér" jó munkát végzett

2005. november 4.

 
Már a mérlegeléskor (október 28.) érezni lehetett, Szentes a boksz lázában ég, hiszen szűknek bizonyult a Wellness Colosseum előcsarnoka, ahol a boxgála szereplői a mérlegre álltak. Itt lehetőségem volt beszélgetni a gálán szereplőkkel, így Nagy "Hóhér" Józseffel.

- Mióta készült a Thorton elleni csatára?


- Hét hetes edzőtáborozáson vagyok túl. Az ellenfelemről nem láttam semmilyen kazettát, csak a hetvenöt százalékos mérlegét ismerem. Az angol mentalitásról tudom, hogy megy előre, s üt-vág. Ebből adódóan úgy készültem, hogy egy jövős emberrel fogok bokszolni.

- Már korábban is bokszolt itt. Mennyire elégedett a közönséggel?


- Mindig szívesen jövök. Amatőr koromban a válogatottban sokat edzőtáboroztam Bertók Róberttel. Azért is szeretek visszajönni, mert itt nyertem meg a kisvilág-bajnoki övemet.

- Drukk?


- Annyi van bennem, hogy valamilyen szinten örülök, mert egy dekát sem kellett fogyasztanom. A meccsről csak annyit: mindenféleképpen győzni szeretnék, hogy meg legyen az Eb-cím.

A mérkőzés után is találkoztam vele, immár a győztessel.

- A "Hóhér" elvégezte munkáját...


- Nagyon elégedett vagyok. Megszereztem, amiért jöttem, az EBA Európa-bajnoki övét. Úgy érzem, hogy a felkészülés alatti munkám meghozta gyümölcsét. Még soha nem bokszoltam tizenkét menetet, de most sikerült.

- Az Eb-öv után vannak magasabb céljai?


- Most pihenek egy hetet, s utána készülök a következő mérkőzésemre, ami december 10-én lesz.

Dunás Varga Zoltán


<<< Vissza