<<< Vissza

A "Vipera" csípett és mart

2005. november 4.

 
A mérkőzés előtt sikerült szót váltani a boxgála főmérkőzését vívó Kovács "Vipera" Attilával.

- Tekintélyt parancsoló mérleggel (42 győzelem, 39 K.O. és 4 vereség) rendelkezik francia ellenfele. Menynyi időt készült a meccsre, illetve ellenfeléből hogy sikerült felkészülni?


- Kaptam róla felvételeket, láttam hogyan bokszol. Fel tudtam készülni, úgy érzem jól sikerült a programom. Tizenhat hetes volt a felkészülésem, ebbe a hosszú munkába az előző mérkőzésemet is beépítettem. Nagyon erős, jó felépítésű, nagy ütőerővel rendelkező srác. Úgy érzem, hogy ez a hosszú felkészülés meghozza gyümölcsét. Én győzni jöttem Szentesre, s győzni is fogok.

- Ellenfele hatszoros Európa-bajnok. Önnek nem tűnik nagy falatnak vagy enynyire bízik magában?


- Nem tűnik annak. Nekem nagyok a céljaim, világbajnok akarok lenni. Mindenféleképpen meg kell vernem. Neki is két keze van. Nem akarom lebecsülni az eredményeit, a francia nagyon jó bunyós. De nekem jobbnak kell lennem ahhoz, hogy elérjem a céljaimat. Én jobb leszek.

A mérkőzés után ismét felkerestem a bokszolót az öltözőjében.

- Nevéhez hűen, a vipera valóban csípett és harapott. Így érezte?


- Úgy érzem, sikerült végrehajtani az edzőm utasításait. Legnagyobb elismeréssel tudok Thiamról szólni. Kemény volt, rettentő nagyokat ütött. Én is megpróbáltam mindent beleadni. Nem sokkal a végzetes ütés előtt estem át a holtponton, és szinte azonnal jött valahonnan valami plusz. Nem tudom, honnan merítettem annyi erőt, hogy be tudtam vinni a végső, s egyben a küzdelmet lezáró megrendítő ütést. Ez volt életem legkeményebb mérkőzése. Hála Istennek, hogy ilyen jól sikerült. Győzni jöttem Szentesre, és ez sikerült. Még jó néhány kemény csata vár rám a végső célom eléréséig, a vb címig.

- Mikor lesz a következő ütközete?


- Egy rövid pihenő, majd ismét sok-sok munka. Nagy valószínűséggel decemberben ismét kötelek közé lépek.


<<< Vissza