<<< Vissza

Megújul a Hősök erdeje
Csúszik a Megyeháza felújítása

2005. november 4.

 
A képviselő-testület október 28-i ülésén mutatták be a jegyzői iroda új vezetőjét: Seres Ilona személyében olyan köztisztviselő kerül a polgármesteri hivatalba, akitől nem idegen az önkormányzati munka, legutóbb Tömörkény község jegyzőjeként dolgozott.

Nagy tapsot kapott Czirok Jánosné, aki mostantól kinevezett vezetőként irányítja a műszaki osztályt.

De kijutott a tapsból Kajtár István alezredes, tűzoltóparancsnok legénységének is, az országos szakmai versenyen elért első helyezésért. Kálmán Rajmund százados, Tóth Zoltán százados, Mészáros Tamás zászlós, Tóth Csaba zászlós, Vida-Szűcs Sándor törzszászlós, és Majoros Gábor őrmester jutalmat vehetett át Szirbik Imre polgármestertől.

Olasz cég kereste meg az önkormányzatot ajánlatával, száz új munkahelyet létesítenének a városban. Tervük akkor valósulhat meg, ha elegendő cipő- és ruhaipari szakembert találnak a térségben.

Jó hír a gyógyfürdő szolgáltatásait igénybe vevőknek: megegyezés történt abban, hogy a kialakított nappali szanatóriumot és egyéb szolgáltatásokat novembertől befogadja az egészségbiztosító, így mostantól "csak" térítési díjat kell fizetniük a betegeknek a kezelésekért.

Kevésbé örvendeztette meg a jelenlévőket Füsti M. Lajos bejelentésével. A képviselő arról tájékoztatott, hogy a választókerületében lévő Hősök erdejéből több száz öreg fát kell kivágni. Hallhattuk: a szakemberek minden egyes növényt megvizsgáltak, sajnos, sok a beteg fa, csak azokat szedik ki.

A polgármester elmondta: a költségvetésben megvan a pénz arra, hogy újakat telepítsenek a helyükre. Tavaszszal ismét ezertizennégy fa áll majd a Hősök erdejében, annyi, ahány helyi katona elesett az első világháborúban.

Befejezés előtt áll a volt megyeháza felújítása. A határidőt, október 15-ét azonban nem sikerült tartania a kivitelező cégnek. A képviselő-testület ülésére igyekezve látható volt, hogy még dolgoznak az épületen. Például az ablakokat festették. Kálmán János és Halmai László ezzel kapcsolatban kérdezte a polgármestert, hogy miért nem készült el a szerződésben vállalt határidőre a munka.

Szirbik Imre arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a kivitelező határidő módosítást kért, vele november 8-án egyeztetnek az ügyben. Hozzátette: az a véleménye, hogy jó minőségű munkával fejeződjön be a felújítás, mintsem összecsapják az egészet. Halmai László érdeklődésére, miszerint a megállapodásban mekkora a kötbér összege arra az esetre, ha az építők nem végeznek a vállalt határidőre, a polgármester a következő választ adta: kétmillió forint naponta.

Napirend előtti felszólalásában Karikó-Tóth Tibor a közvilágítás hiányosságaira hívta fel a figyelmet. Mint mondta, a téli hónapokban a sötétedéssel megnövekedik a baleseti veszély is. A Kossuth utcán 6 kandeláber nem világít, a Baross utcában már több mint a felében sötétek a lámpák, a kisebb utcákban is hasonló a helyzet. A képviselő kérte, történjen meg az egész város területén a közvilágítás felülvizsgálata.

L. J.


<<< Vissza