<<< Vissza |
Tóni bácsi konyhája |
2005. október 21. |
Brokkolis borsóleves bazsalikomos galuskával Hozzávalók 4 személyre. A galuskához: 1 tojássárgája, 1 ek. margarin, 15 dkg tejszínes krémsajt, 2-3 ek. búzadara, só, őrölt bors, bazsalikomlevél. A leveshez: 30 dkg brokkoli, 1 ek. margarin, 1,4 l zöldségleves, 30 dkg mélyhűtött zöldborsó. Elkészítés: A galuskához habverővel elkeverjük az olvasztott margarint a tojássárgájával, hozzáadjuk a sajtot és a búzadarát. Sóval, borssal ízesítjük és belekeverjük az apróra vágott bazsalikomot. Hideg vízbe mártott kávéskanállal kb. 16 galuskát formázunk és forró vízben, kis lángon kb. 5 percig főzzük. A leveshez a brokkolit rózsáira szedjük. A brokkolit kb. 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a zöldborsót is. Készre főzzük. A bazsalikomos galuskával tálaljuk. Szőlős házinyúl Hozzávalók: 1 db másfél kilós házinyúl, 4 dkg vaj, 2 dl száraz fehér bor, 2 fürt fehér szőlő, só, őrölt bors. Elkészítés: A lenyúzott, kivérezett nyulat feldaraboljuk, akkorára mint a csirkét szoktuk, sózzuk, borsozzuk. A megforrósított vajon addig sütjük, míg szép piros nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a bort, és lassú tűzön puhára pároljuk. Végezetül beledobjuk a lecsumázott szőlőt, és az egészet a sütőbe tolva addig sütjük, míg a szőlő át nem sült, de nem szabad megpirulnia. Burgonyapürével tálaljuk. (Ugyanezt elkészíthetjük csirkéből, kitűnő, új ízű pecsenye). Jó étvágyat! |