<<< Vissza

A polgármester kezdő dobása

2005. szeptember 23.

 
Két fordulón van túl a 2005/2006-os bajnoki évadban az ismét NB II-ben szereplő Szentesi Kinizsi férfi kézilabdacsapata. Az első megmérettetésen idegenben, Tiszakécskén léptek pályára az egyik bajnok esélyes gárda ellen.

A mérkőzés eredménye: Tiszakécske-Szentesi Kinizsi 39-20.

Az első fordulóban elszenvedett vereség ellenére fokozott érdeklődés kísérte a Szentesi Kinizsi férfi kézilabdacsapatának hazai bemutatkozását. Az új NB II-es idényben a hazaiak debütálásának hangulatát csak fokozta, hogy a vendég Törökszentmiklós ellen, a kezdődobást Szirbik Imre Szentes polgármestere végezte el.

- A dobás előtt, mikor kezembe vettem a labdát, furcsa érzés volt, hiszen több mint harminc esztendeje játszottam az utolsó bajnoki mérkőzésemet - mondta.

A hazaiak következő összeállításban léptek pályára: Boros Gergő, Herold Péter (kapusok), Bakó Gábor, Lovász János, Ördög Attila, Kajla Ferenc, Kristó János, Dömsödi Péter, Sipos Tamás, Barath Máté, Molnár Robin, Farsang Zoltán, Nagy Imre, Pólya Sándor. Edzők: Szaszkó Norbert, Szécsi László.

A Kinizsi repülőrajtot vett, hiszen már az ötödik percben 5-2 a hazaiak javára, majd a tavalyi bajnokságban bronzérmet szerző vendégek az összecsapás 21. percében utolérték a hazaiakat.

A csapatok 20–18-as vendégvezetéssel vonultak pihenőre. Az első félidőt Szirbik Imre polgármester, korábbi volt NB I/B-s játékos így értékelte: – Nagyon jól kezdett a csapat. A vendégek egy kicsit megilletődöttebbek voltak. A félidő közepén kiegyenlítődött a játék. Ha jobban koncentrálna a Kinizsi úgy érzem, hogy az esélye megmarad arra, hogy megnyerje a mérkőzést.

Szünet után a hazaiak mindent megtettek azért, hogy csökkentsék hátrányukat. Helyzeteket dolgoztak ki, de a vendégek kapusa bravúrosan védett, s így megakadályozta a felzárkózást. A hátrány tovább növekedett, s a mérkőzés végét jelző bírói sípszó után ez állt az eredményjelző táblán: Szentesi Kinizsi-Törökszentmiklós 27-37.

A hazaiak kispadján edzőként bemutatkozó Szaszkó Norbertet a mérkőzésről kérdeztem:

- Tudni kell, hogy Törökszentmiklós gárdája az elmúlt idényben bronzérmes volt. Mi egy hónapja edzünk. Egy mérkőzésünk volt eddig. Nagyon jó, izgalmas összecsapást látott a mint egy 300 főnyi közönség. Jobbak voltak a vendégek. Messzemenő következtetést nem szabad levonni.

- Hol jobb, a kispadon vagy a játéktéren?


- Természetesen én játékos vagyok. Szerettem volna még játszani, de a csapaton belül nekem volt lehetőségem arra, hogy a kispadra ülhessek. Felajánlottam a csapatnak, ha büntetéstől tudom őket megmenteni, vállalom az edzői munkát. Azt gondolom, hogy van annyi szakmai tudásom, hogy közös erővel Szécsi Lászlóval, tudok a csapaton segíteni.

Dunás-Varga Zoltán


<<< Vissza