<<< Vissza

Új vezetés a kosarasoknál
Indul a pontvadászat

2005. szeptember 23.

 
Balról jobbra: Marossy Gyula elnök, Szabó Dénes elnökhelyettes, Bartucz Csaba, Bere Márton, Farkas Dániel, Szőke Tamás, Kovács István, Kútvölgyi Csaba játékos-edző. Guggolnak: Czibere Zoltán, Marossy Arnold, Gergely Gábor, Czakó Tamás, Gindele Richárd. Hiányzik a képről: Szemán Leander és Ferwagner Péter csapatkapitány. (Fotó: Vidovics)

Már egy éve új vezetés irányítja a Szentesi Kosárlabda Klubot, így a múlt évad pontvadászatában már Marossy Gyula vezette a klubot.

- A kosárlabdával a fiam által ismerkedtem meg – mondja az elnök. Ő korábban évekig a hódmezővásárhelyi kosársuli csapatában játszott, most a csapat meghatározó játékosa. A döntésemet ez is befolyásolta, hogy teljesen új alapokra helyeztük a szentesi kosárlabdát.

- Hogyan értékeli a 2004/2005-ös évadot, hiszen a csapat a vártnál jobb eredményt produkált?


- Valóban jó helyezést értek el a fiúk. A hetedik helyen zártak. Szentesen ez a sportág gyerekcipőben jár. Gazdasági helyzetünk rendkívül szerény, néhány vállalkozó segítette eddig a csapatot. Én is vállalkozó vagyok. A legnagyobb összeggel az önkormányzat támogat bennünket. Ez a csapat fiatal, s rendkívül tehetséges srácokból áll. Nagyon lelkesek, jó az edzéslátogatottság. Ez egy igazi csapat. Mindenkit dicséret érdemel a teljesítményéért és a hozzáállásért. Egyetlen játékost szeretnék kiemelni, Kútvölgyi Csabát, aki Szentesen dolgozik, de Szegváron lakik, de ő is szentesinek vallja magát. Csaba az egyik meghatározó játékosa a csapatnak, sőt az edzői teendőket is ellátja. Játékosok és a vezetők egymásra találtunk, egy célért küzdünk, hogy öregbítsük a város jó hírét. Ez egy sikerre éhes gárda. A csapat körül a munkámat segíti Szabó Dénes, aki a gazdasági ügyeket vezeti tisztességgel, s ha kell játszik is.

- A fennmaradás szempontjából fontos az utánpótlás.


- Szűkös anyagi helyzet miatt különösebben nagy súlyt még nem tudunk a fiatalok képzésére fektetni. De vannak fiatal játékosok. A tehetségkutatás tekintetében tovább kell lépnünk az iskolák felé.

- Milyen a csapat összetétele?


- Szűcs István távozott, Angliában vállalt munkát. Hárman jelentkeztek Hódmezővásárhelyről, közülük kettőnek nagy esélye van arra, hogy nálunk játszanak. Fontos volt számunkra, hogy kötődjenek Szenteshez, s erősítést jelentsenek. Öröm számomra, hogy Gergely Gábor az országos zsákoló bajnok továbbra is itt játszik.

- A 2005/2006-os pontvadászat előtt mer-e jósolni? Milyen eredménnyel lenne elégedett?


- Igen, merek jósolni. Azért is, mert a játékosokkal beszéltük, az első-negyedik hely megszerzése a cél. Ők ezt komolyan is gondolják. Én hiszem, hogy ilyen hozzáállással, s a gazdasági helyzetünk kicsi javulásával, a fiúk hozni fogják ezt az eredményt.

Dunás-Varga Zoltán


<<< Vissza