<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2005. szeptember 23.

 
Zalai csirkeleves

Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg csirkemellfilé, só, fehérbors, 1 fej vöröshagyma, 2 dkg vaj, 1 mokkáskanál szárított tárkony, 2 dl tejszín, 1,5 dl citromlé, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa.

Elkészítés: A vajon a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, majd a csíkokra vágott csirkemell filét rátesszük, ezt sózzuk, rátesszük a tárkonyt és félig megpároljuk. Hozzátesszük a vékony csíkokra vágott sárgarépát és fehérrépát, zellert, majd vízzel felöntjük és készre főzzük. Tálalás előtt tejszínnel dúsítjuk és citromlével ízesítjük.

Csőtészta csirkemájas raguval


Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg csirkemáj, 1 fej vöröshagyma, rozmaring, 4 ek. olaj, 1 púpozott kanál paradicsompüré, 40 dkg darabolt paradicsom, 1 húsleveskocka, 40 dkg csőtészta, 4 dkg reszelt parmezán vagy érlelt juhsajt.

Elkészítése: A csirkemájat megmossuk és apróra vágjuk. 2 ek. olajon üvegesre pároljuk a rozmaringot és a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a májat, 2–3 percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd elkeverjük paradicsompürével, a feldarabolt paradicsommal. Belemorzsoljuk a leveskockát, felengedjük 1 dl vízzel és lassú tűzön félig lefedve kb. 20 percig pároljuk. Enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük és összekeverjük 2 ek. olajjal. Mélytányérba szedjük, tetejükre halmozzuk a ragut, sajttal megszórjuk.

Gyümölcsös palacsinta


Hozzávalók: 8 db palacsinta, 40 dkg őszibarack, fél dl diólikőr, 4 dkg porcukor, 10 dkg darált dió, a díszítéshez tejszínhab.

Elkészítése:
Az őszibarackot héjától megtisztítjuk, magját eltávolítjuk, felkockázzuk. A kész palacsintára rárakjuk az őszibarack darabokat, megszórjuk darált dióval és tortaszerűen egymás tetejére rakjuk, míg el nem fogynak. A legfelső palacsintát őszibarackkal és tejszínhabbal díszítjük. Azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat!


<<< Vissza