<<< Vissza

Változások a kiírásban

2005. szeptember 16.

 
Lassan célegyenesbe ér a szentesi Futsal Club felkészülése a 2005/2006-os bajnoki idényre. Az új feladatokról Tóth Antallal, a klub elnökével és edzőjével beszélgettünk.

- Nagy változás előtt áll a női futsal - kezdte a vezető. A MAL-tól átkerültünk az MLSZ-hez. Ez azt jelenti, hogy meg akarják szűntetni a kuparendszert, s bajnoki fordulókat akarnak játszatni velünk. Ez többletköltséggel jár minden klubnak, de így kiegyenlítettebbek lennének a bajnokságok. A 2005/2006-os idényben két hatos csoport van, ellenfeleink a Bp. Universum, Szeged, Gyula, Dévaványa, Szolnok. Az alapszakasz mérkőzései az eddigi tornarendszer helyett (minden helyszínen körmérkőzést játszottak eddig) egymérkőzéses lesz, oda-vissza alapon (mint a nagypályás NB I-ben). Az alapszakasz után két négyes csoport lesz, s itt ismét tornarendszerű lesz a lebonyolítás. Jövőre már csak egy mérkőzést kell játszani, a bajnokság kezdetétől a végéig.

- A csapaton belül milyen változások történtek?


- Újabban minden évben változik a csapat összeállítása. Hárman elmentek Magyar Mónika kapus, Körmöczi Ildikó, Juhász Nikolett, aki Olaszországban vállalt munkát. Van két sérültünk, aki felépült Kiss Etelka és Ágnes, s van egy tehetséges kapus is Hurton Zsuzsanna.

- Milyen eredménnyel lenne elégedett az új bajnoki idényben?


- Nagyon fiatal a csapat, össze kell szokni a lányoknak. A tervezett cél az 5-6. hely. Ezt szeretnénk megvalósítani, illetve minden évben előrébb lépni. A lányoknak vissza kell nyerniük az önbizalmukat, mert sajnos azon is csorba esett. A mi csoportunkból kilóg a bp-i Universum, de bízom abban, hogy tudunk még meglepetést okozni. A többi együttes egyenlő erőt képvisel.

- Hosszú sorozat előtt állnak, hiszen mindig csak egy mérkőzést játszanak az alapszakaszban. A csapatnak ez nagy erőpróba. Mennyire lesz szokatlan az új rendszer?


- Szokatlan lesz, de annyi jót látok ebben, hogy egy meccsre kell koncentrálni. Mindenki kiadhatja magából, ami benne van. Sok csapat ellenezte, hogy egy mérkőzésre kell elutazni, ez többletköltséget is jelent. A legutóbbi megbeszélésen az MLSZ-ben a résztvevők 80 százaléka azt mondta, ha gyengén rajtol egy együttes, van esély a javításra. A kuparendszerben viszont, ha valamelyik gárda az elejét elrontja, nincs esélye a dobogó közelébe jutni. Ha ezt az oldalát nézzük akkor jobb lesz így.

- Mint elnök az edzői teendőket is ellátja, ez megnyugtató önnek?


- Az, hogy megnyugtatóbb nem hiszem. Tárgyaltunk két edzővel, de sikertelenül. Így rám hárul ez a feladat. Igyekezni fogok, hogy találjak valakit, mert így ez nekem sok.

D. V. Z.


<<< Vissza