<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2005. szeptember 16.

 
Kellevélbe töltött gombarizottó

Hozzávalók:
12 kelkáposzta levél, 3 csésze főtt rizs, 20 dkg gomba, 2 ek. vaj, 1-1 dl tejszín és húsleves, 15 dkg reszelt füstölt sajt, 1 zöldpaprika, 2 tojás, fél csokor petrezselyem, őrölt bors, só, 2 szál póréhagyma.

Elkészítése: Forrázzuk le a káposztaleveleket sós vízzel, lecsepegtetjük és félre teszszük. Vajban megpirítjuk a finomra vágott póréhagymát, beletesszük a felkockázott zöldpaprikát és a cikkekre vágott megtisztított gombát. Szórjuk meg petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk. Tegyük hozzá a rizst, majd a tejszínt és a húslevest. Amikor felforrt hagyjuk kihűlni. Végül keverjük hozzá a reszelt sajtot és a tojást. Vajazzunk ki 4 csészét, béleljük ki káposztalevéllel, töltsük bele a rizottót, majd sütőben még 10 percig süssük.

Gyümölcsös-túrós palacsinta

Hozzávalók a tésztához 4 személyre: 3 db tojás, 25 dkg liszt, 1 ek. cukor, 5 dl tej, 1 dl olaj, szódavíz, 1 csipet só.

A krémhez: 25 dkg túró, 3 ek. kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojássárgája, 1 citrom reszelt héja, 1 ek. tejföl.

A gyümölcsraguhoz:
5 db őszibarack, 2-3 ek. porcukor.

Elkészítés:
A töltelékhez a túrót áttörjük, hozzátesszük a kristálycukrot, a vaníliáscukrot, a tojássárgáját, a tejfölt és a citrom reszelt héját, majd jól kikeverjük.

A palacsintát a szokott módon kisütjük és a tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta. A gyümölcsraguhoz a porcukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a darabokra vágott gyümölcsöt. A feltekert palacsintákat körberakjuk a karamellen átfuttatott gyümölccsel. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Jó étvágyat!


<<< Vissza