<<< Vissza

Hárman vertek egyet

2005. szeptember 16.

 
Gépkocsit törtek fel hétfőn délután a ligeti uszodánál. Az autóból pénztárcát, iratokat vittek el a tettesek. Szerencsére a jármű tulajdonosának barátja észrevette a tolvajokat, akiket meg is zavart a "munkájuk" közben. A tettesek ezután autóba pattantak, majd elhajtottak. A gépkocsit a belvárosban találták meg a rendőrök, később pedig a benne ülő személyek is előkerültek. A kaposvári illetőségű gyanúsítottak mindent tagadtak, ügyükben még zajlik az eljárás.

Súlyos testi sértés miatt indult nyomozás ismeretlen tettes ellen, aki a Yello sörözőben a fején bántalmazott egy másik helyi lakost. Később az elkövetőt elfogták, ám mivel a vallomásokban még ellentmondások vannak, az ügy részleteit alaposan körbe kell járniuk a rendőröknek.

Csoportos garázdaság miatt indult büntetőeljárás három helybeli férfi ellen, akik a Sima Ferenc utcában egy negyedik személyt bántalmaztak. Az eddigi adatok alapján a három fős társaság nemes egyszerűséggel belekötött az arra járó későbbi sértettbe, akit végül megvertek. A lakossági bejelentés után kiérkező rendőrsök a gyanúsítottakat elfogták és előállították.

Az elmúlt vasárnap hajnalban történt, hogy a Szegváron szolgálatban lévő rendőr igazoltatni akart egy gyanúsan viselkedő személyt, ám az ellenállt a kérésnek, majd szidalmazni kezdte a rendőrt. Amikor aztán a férfit elő akarta állítani, az letépte a rendőr ingének zsebét és a névkitűzőjét, majd menekülni próbált. Ez nem járt sikerrel, mert a férfit végül elfogták, Szentesen előállították és hivatalos személy elleni erőszak miatt eljárást indítottak ellene. Az ügyben a szegedi nyomozóhivatal folytat vizsgálatot.

Autómentes napot tartanak Szentesen a belvárosban, szeptember 22-én, csütörtökön reggel 6 órától 18 óráig. Ez alatt az idő alatt a Klauzál utcától a József Attila utcáig a Kossuth utcát lezárják.

H. V.


<<< Vissza