<<< Vissza

Megye egy, nem megy
Valós célok, dédelgetett álmok

2005. augusztus 12.

 
Az ismert okok miatt városunk labdarúgását a sportág palettáján a Szentesi Kinizsi fogja képviselni, hogy melyik osztályban, illetve az előző bajnokság bizonyítványának értékelése volt beszélgetésünk témája Tóth Györggyel a Szentesi Kinizsi edzőjével és szakosztályvezetőjével.

- Hogyan értékeli újoncként a megye II-ben elért eredmény?

- A cél az ötödik hely megszerzése volt. Nagyon necces volt, de megvalósítottuk. Nem emelek ki egy játékost sem, mert ez csapatjáték. Amikor rosszul ment a gárdának, nem tudott kiemelkedő játékos lenni, mikor hozták az eredményt, akkor mindenki odatette magát.

- Vannak-e távozók, s jöttek-e új arcok?


- Távozott Rajos Attila, ő Fábiánsebestyénben folytatja. Az érkezők a megszűnt SZTE ifi csapatának erősebb játékosai, ők csatlakoznak a felnőtt kerethez. Annak idején, 2001-ben, mikor újra elindítottuk, akkor az volt a cél, hogy szentesi srácok ne menjenek szét. Szerettük volna, ha a Kinizsihez jönnének versenyezni, játszani. Bízom abban, hogy itt maradnak, mert most is azt vallom, hogy a szentesi gyerek Szentesen focizzon.

- Olyan híreket lehetett hallani, hogy edzőváltás történ. Mi a valóság?

- Egyelőre maradok szakosztályvezető. Bozóki Zoltánt szeretnénk megnyerni arra, hogy a felnőtt csapatot irányítsa. Az utánpótláshoz egyelőre a Nagy András van, de ő egyedül nem tud három csapattal dolgozni. Keressük a segítségeket.

- Olyan híreket is hallani lehetett, hogy a Kinizsi megpróbálkozik a megye I-gyel. A döntés megszületett. Hogyan tovább?

- Valóban megpróbálkoztunk vele, szerettük volna, hogy a városnak legyen egy megyei első osztályú csapata. Későn jelentkeztünk, s így már nem lehet indulni. Nagyon sajnáljuk. Most már csak úgy kerülhetünk előbbre, ha megnyerjük a megye II-t.

- Mikor kezdték a felkészülést a következő idényre?

- Július 15-én kezdtünk. Három edzőmérkőzésen vagyunk túl. Nem az eredmény számított, hanem az összeszokás a lényeg. Ha sikerül a fent említett feladatot megoldani, akkor a bajnokságban nem lehet gond.

- Most, hogy többen vannak, milyen az anyagi háttér?

- Eléggé silány. Bízom benne, hogy az SZTE megszűnésével mi is több támogatást kapunk. Két csapattal többet kell utaztatni. Nevezési díj, játékvezetői díj, szerelések. Ez plusz költséget jelent.

- Véleménye szerint mikor lehet Szentesnek újra minőségi labdarúgása?

- A mai gárdával nem lehet nagy terveket szövögetni. Egy pár évnek el kell telni ahhoz, hogy a fiatal játékosok megérjenek arra. A jobb edzéslátogatottsággal, a mérkőzéseken való jobb hozzáállással hamarosan fel tudunk jutni a megye I-be.

Ha nem változnak a focisták, öt éven belül nem lesz megye első osztályú csapat. A megye első osztályban elég szentesiekkel játszani. A nagyobb célok esetében, az NB III-nál, ha minden közelmúltban elment szentesi visszajönne, s a mostani srácokkal kiegészülve, egy közép csapatként lehetne focizni. Addig, amíg ezek a játékosok (Kerepeczky, Nana, Bubor, Jernei, Mészáros) nem jönne vissza, addig maximum a megye első osztály lehet a valós cél.

Dunás-Varga Zoltán


<<< Vissza