<<< Vissza

A Kisérben elégedettek a csatornával
Sztrádának hívják az új utat

2005. augusztus 12.

 
D. Szabó Istvánné és Ollai Istvánné képviselő asszony.

A kiséri városrészben immár teljesen befejeződött a szennyvízcsatorna-építés és több utcában az aszfaltozási munkálatok is elkészültek. Ollai Istvánné, a városrész független helyhatósági képviselője segítségével utánajártunk, hogy mi az ott lakók véleménye a csatornáról, és elégedettek voltak-e az építési munkával.

D. Szabó Istvánné a Mentő utca 28. szám alatt lakik. Maximálisan elégedett az elvégzett munkával, és az ott dolgozó Hídépítő Rt. embereivel, mert nagyon rendesek voltak és jól dolgoztak. Olykor kávéval kínálta őket, amit nagyon megköszöntek. A felszedett járdát szépen visszarakták. D. Szabóné az új útnak is nagyon örül.

A Soós utcában háromszor kellett újraásni a csatornát, mert nem volt jó a lejtés és nem lehetett végigkamerázni, de ma már nincs gond. Ott a Hídépítő Rt. egy alvállalkozója dolgozott. A 17. szám alatt lakó Tóth Jánosék nem is tudtak erről, ők elégedettek, és már be is kötötték a csatornát. Ebben az utcában történt, hogy nem kővel, hanem homokkal temettek be egy gödröt, és kerékpárral elesett egy kismama a gyermekével. Ollainé szólt az ügyben, és fél óra múlva ott volt a markoló. Követ hoztak és betemették a gödröt.

Bugyi Lászlóné és Tarján néni a Gergely utcában éppen egy lakodalmas menetet nézett, amikor megszólítottuk őket. Tarján néni elmondta, hogy ő annak örül leginkább, hogy már nem az udvarra kell mennie a vécét használni. Bugyiné köszönetét fejezte ki, hogy ilyen szépen rendbe tették a várost, a központ is szép virágos. A felújított utat sztrádának hívják.

Vígh János és felesége a Mező utca 16. szám alatt laknak. A kapu előtt beszélgettünk velük. - Hálás dolog, hogy van csatorna - mondta Vígh János. Felesége nagyon örül annak, hogy a dolgozók vigyáztak a fákra és a kertekre.

Szecskóné szintén a Mező utcában lakik. Semmi problémája nem volt a csatornázási munkálatokkal. Megköszönte Ollai Istvánné képviselő aszszonynak, amit tett, és a polgármester úrnak azt, hogy ilyen szép környezetben élhetünk. Egy kérése van: a bekötő mellékutak mellé tegyenek kőzúzalékot a szilárd burkolat mellé, hogy a nagy kocsik ne törjék fel.

Tóth Sándorné, a Sarokház Presszó tulajdonosa elmondta, nagyon jó ötlet volt a csatornázás, mert az udvarában állt a víz. Először féltek, hogy sokba fog kerülni, de volt egy gyűlés, ahol a polgármester úr meggyőzte. A nyugdíjasoknak havonta csak ezer forintot kell fizetni. Ollainé kiharcolta, hogy a kiséri városrészben kezdjenek, mert ott nagyon vizes a terület. Így is lett. Tóthné elégedett volt a munkásokkal, szódát hűtött nekik, mert csak azt ittak. Neki azelőtt havonta kellett szippantatnia, ami hét-nyolcezer forintba került. Kevés a nyugdíja, a presszó sem működik jól, ezért azt kéri, hogy ne október végéig, hanem a bevezetéstől számított egy év alatt fizethesse ki a díjakat.

A szerződésben úgy állt, az átadástól számított egy éven belül kell rákötni a csatornára. Ennek ellenére jött egy papír, melyen az állt, hogy mindenki kössön rá október végéig. Ezt sérelmezi a képviselő asszony is, hiszen nagyon sok szegény, egyedülálló kisnyugdíjas él a körzetben. Először meg kell venni a csöveket, utána ki kell fizetni a bekötést. Nagyon jó volt, hogy csak havi ezer forintot kellett fizetni, de most többen megkeresték a képviselő asszonyt, hogy október végéig nem tudják előteremteni a teljes összeget. A jövő hónapban, amikor a képviselők visszatérnek a nyári szabadságból, lépni fog az ügyben.

Végül egy üzenet a polgármester úrnak: a berkiek köszönik a berki iskola-dűlő megépítését.

Kép és szöveg:
Majzik Andrea


<<< Vissza