Csirkehús mézes-fokhagymás szósszal
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg csirke, 1 ek. megolvasztott vaj, só,
negyed kiskanál paprika, bors, majoranna.
Elkészítés: Beletesszük a csirkét egy tűzálló edénybe. Bedörzsöljük
az olvasztott vajjal. Beszórjuk a fűszerekkel, majd betakarjuk zsírpapírral
vagy fóliával. Készre sütjük, mialatt többször bekenjük a mézes-fokhagymás
szósszal. Párolt rizzsel tálaljuk.
Mézes-fokhagymás szósz elkészítése: 1 pohár mézet felmelegítünk egy serpenyőben
és összekeverjük 1 evőkanál fokhagymaporral vagy zúzott fokhagymával.
Duplacsokis szelet
Hozzávalók: 30 dkg étcsokoládé, 10-10 dkg darált mandula és porcukor,
1 dl tejszín, 6 dkg vaj, bármilyen befőtt, szegfűbors, 3-3 dkg kakaópor
és cukor.
Elkészítés: A mandulát, a porcukrot és a kakaót összekeverjük,
majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát
egy sütőpapírral kibélelt hoszszúkás alakú formába tesszük és 190 C°-on
megsütjük. Amikor már csak langyos, rácsra borítjuk és hagyjuk teljesen
kihűlni.
Egy dl vízzel elkeverjük a tejszínt, beleszórjuk a késhegynyi őrölt szegfűborsot,
felforraljuk és belekeverjük az összetört csokoládét. A tűzhelyről levéve
addig kevergetjük, míg teljesen felolvad. Amikor langyosra hűlt, hozzáadjuk
a vajat, legalább tíz percre hűtőbe tesszük, majd kivesszük és habverővel
fellazítjuk. A tésztát három lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel és a rendelkezésünkre
álló befőttel díszítjük.
Jó étvágyat!
|