<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2005. július 29.

 
Csirkehús mézes-fokhagymás szósszal

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg csirke, 1 ek. megolvasztott vaj, só, negyed kiskanál paprika, bors, majoranna.

Elkészítés: Beletesszük a csirkét egy tűzálló edénybe. Bedörzsöljük az olvasztott vajjal. Beszórjuk a fűszerekkel, majd betakarjuk zsírpapírral vagy fóliával. Készre sütjük, mialatt többször bekenjük a mézes-fokhagymás szósszal. Párolt rizzsel tálaljuk.

Mézes-fokhagymás szósz elkészítése: 1 pohár mézet felmelegítünk egy serpenyőben és összekeverjük 1 evőkanál fokhagymaporral vagy zúzott fokhagymával.

Duplacsokis szelet

Hozzávalók: 30 dkg étcsokoládé, 10-10 dkg darált mandula és porcukor, 1 dl tejszín, 6 dkg vaj, bármilyen befőtt, szegfűbors, 3-3 dkg kakaópor és cukor.

Elkészítés: A mandulát, a porcukrot és a kakaót összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát egy sütőpapírral kibélelt hoszszúkás alakú formába tesszük és 190 C°-on megsütjük. Amikor már csak langyos, rácsra borítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.

Egy dl vízzel elkeverjük a tejszínt, beleszórjuk a késhegynyi őrölt szegfűborsot, felforraljuk és belekeverjük az összetört csokoládét. A tűzhelyről levéve addig kevergetjük, míg teljesen felolvad. Amikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a vajat, legalább tíz percre hűtőbe tesszük, majd kivesszük és habverővel fellazítjuk. A tésztát három lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel és a rendelkezésünkre álló befőttel díszítjük.

Jó étvágyat!


<<< Vissza