<<< Vissza

Beiskolázás, ösztöndíj, fűtési támogatás

2005. július 29.

 
Az önkormányzat szociálpolitikai osztályán több támogatás is igényelhető. A támogatások közül az alábbiakra hívjuk fel az olvasók figyelmét: a beiskolázási segélyre, az önkormányzati ösztöndíj-támogatásra és a fűtési támogatási rendszer változásaira.

Beiskolázási támogatást igényelhet az a gyermeket nevelő család, ahol a családban az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a helyi rendeletben jelenleg meghatározott 29 ezer 640 forintos összeget. A kérelemhez csatolni kell a család megelőző három havi nettó keresetéről szóló igazolásokat, beleértve a gyermekek után járó juttatásokat - családi pótlék, tartásdíj - is.

Azok a családok, akik rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülnek, külön nem kell beiskolázási támogatást igényelni, mert azt júniusban a rendszeres gyermekvédelmi támogatással együtt alanyi jogon megkapták. A beiskolázási támogatást augusztus 31-ig lehet igényelni hétfői és csütörtöki napokon a városháza 115-116-os szobájában.

Újra lehet pályázni a felsőoktatásban tanulóknak az egyszeri önkormányzati ösztöndíjra. A pályázati feltételek nem változtak, azok jelentkezhetnek, akiknek a jövedelme megfelel a beiskolázási támogatásnál leírtaknak, és felsőoktatási intézmény nappali tagozatán folytatnak tanulmányokat. A pályázati kiírás augusztus végén jelenik meg.

Az elmúlt évben életbe lépő szabályozás szerint a fűtési támogatásokat szeptember 1-jétől lehet igényelni. A méltányosságból megállapított támogatások esetében új rendelkezés lépett hatályba. Aki eddig fűtési támogatást igényelt, és nem rendelkezett számlával, annak a fűtési bizottság méltányosságból állapíthatta meg a fűtési támogatást.

Az új rendelkezés értelmében a méltányosságból megállapítható támogatások esetében minden esetben vizsgálni kell, hogy normatív lakásfenntartási támogatásra jogosult-e a kérelmező. Ha igen, akkor nem fűtési támogatást kell megállapítani, hanem 12 hónapra lakásfenntartási támogatásban kell részesíteni.


<<< Vissza