<<< Vissza

Magyar profi akar lenni
Külföldi szereplés helyett az FTC-t választotta

2005. július 15.

 
Egy szegvári fiatal ember eddigi sportpályafutásának legfontosabb állomásai: Szentes, FTC. Csurka Zoltán a Szentesi FTC-ben tanulta meg a labdarúgás alapjait, s tehetségének köszönhetően jutott el hazánk legnépszerűbb csapatához, az FTC-hez. Közelmúltban a Szentesen szerepelt zöld-fehér együttes tagjaként beszélgettem vele.

- Hogyan kezdődött?

- Hatodikos voltam, mikor átjöttem Szentesre egy nyári focisulira. Tóth István és Abonyi János edzőknek megtetszett a játékom, és le is igazoltak a Szentesbe. Itt volt az első klubbom, még serdülőkoromban. Szegváron nem is játszottam.

- Te is ráléptél a nagyelődök által kitaposott útra, s bemutatkoztál az FTC felnőtt csapatában, a zöld-fehérek utolsó hazai mérkőzésén. A bajnokságban a Zalaegerszeg ellen debütáltál. Milyen vidékiként a nagy múltú, s népszerű együttesben?

- Nagyon furcsa volt, mert ott teljesen más az élet. A fővárosban sokkal nagyobb lehetőségek vannak a sportoláshoz, mint vidéken. Könnyen beilleszkedtem. A junioroknál az első évben, a húszas keretből tizenhárman voltunk vidékiek.

- Már gyerekkorodban is profi futballistának készültél, vagy a helyzet hozta így?

- Ez így alakult. Hatodik osztályos koromig nem is vettem komolyan a focit. Amikor ez a pesti lehetőség adódott, akkor megváltozott velem a világ. Most már ez a munkám, teljesen ezzel foglalkozom.

- Vannak-e álmaid?

- Szeretném a helyemet megerősíteni a felnőtt csapatban. Voltam kint a Kahrsruhénál, ahol megtetszett a játékom, és már most, a nyáron szerettek volna leigazolni, de mivel ajánlatot kaptam az FTC-től, hogy hoszszabbítani szeretnének velem, úgy döntöttem, maradok. Hátha sikerül még nagyobb nevet szerezni a magyar élvonalban.

- Hány évnek írtál alá?

- Egyelőre 2006. decemberéig.

László Csaba, az FTC edzője így jellemzi Csurka Zoltánról:

- Csurkát egy év óta ismerem. Nagyon képzett focista. Juniorban illetve a ZTE ellen 8 percet játszott a felnőttek között is. Most Szentesen is csatasorba állt. Úgy gondolom, olyan játékos, aki továbbra is fejlődik, lehet az FTC-nél olyan stabil szereplő, aki nemcsak egy NB I-es mérkőzésen szerepelhet.

Dunás-Varga Zoltán


<<< Vissza