<<< Vissza |
Tóni bácsi konyhája |
2005. július 15. |
Zöldséges csirkefalatok Hozzávalók: 20 dkg pulyka vagy csirkemell, padlizsán, egy paradicsom, egy fehér paprika, vaj, só, fehér bors, rozmaring. Elkészítés: A padlizsánt felszeleteljük és teflonban kevés vajon mindkét oldalát megsütjük, majd egy tálba helyezzük, enyhén sózzuk. A húst megmossuk, apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés vajon aranybarnára sütjük. Ha megsült, hozzárakjuk a paprikát, paradicsomot és a karikára vágott hagymát, majd rozmaringgal különlegessé tesszük. Mikor összepároltuk, a padlizsán mellé rakjuk és sütőben összemelegítjük. Túros palacsinta vaníliaöntettel 12 db kisült palacsintához. Töltelék: 20 dkg túró, 1 tojás, 2 kanál tejföl, 5 dkg cukor. A túrót szitán áttörjük, hozzákeverjük a tojás sárgáját, egy kanál tejfölt, a cukrot, kevés citromhéjat és a tojás keményre vert habját. Ezzel a palacsintákat megtöltjük. Vaníliaöntet: egy csomag főzés nélkül készíthető vaníliapudingot jól összekeverjük fél liter tejjel. Tálaláskor a töltött palacsintákra ráöntjük a vaníliaöntetet, és gyümölccsel is díszíthetjük. Ribizkebor Hozzávalók: 1 kg ribizke kipréselt leve, 1 kg cukor, 3 l víz. Az anyagokat megfelelő nagyságú üvegben összekeverjük, tetejét ritka szövésű ruhával lekötjük és így hagyjuk 6 hétig. Az idő letelte után üvegekbe öntjük, gyengén bedugaszolva még 4 hétig érleljük. 4 hét után rendesen bedugaszoljuk és 3 hónap múlva erős borunk lesz. Ragyogó, tiszta, átlátszó. Jó étvágyat! |