<<< Vissza

Bombariadó a diszkóban
Még mindig: hamis pénz a piacon

2005. július 15.

 
Tejtermékeket loptak július 5-re virradóra a Vásárhelyi úti ABC mellett lévő lezárt területről. Az ismeretlen elkövetők kivágták a dróthálót, így jutottak be a zárt raktérbe.

Garázdaság miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen az egyik helyi sörözőben kialakult összetűzés kapcsán. 5-én két férfi és egy nő szólalkozott össze az ivóban, aminek az lett a vége, hogy a nő egy hamutartóval mindkét urat megütötte úgy, hogy azok nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. Az eset, még tisztázásra vár.

Ismét loptak a ligeti uszodában. A tolvaj ezúttal az öltözőket látogatta meg, ahonnan pénzt és sportbérletet vitt magával.

Július 9-én, szombaton este érkezett a bejelentés a szentesi rendőrkapitányság ügyeletére, miszerint a szegvári Mega Klubban bombát helyezett el az ismeretlen telefonáló. A rendőrség munkatársai természetesen azonnal a helyszínre siettek, kiürítették a szórakozóhelyet, és átvizsgálták az épületet. Robbanószerkezetet nem találtak a nyomozók, az eljárást viszont megindították a betelefonáló ellen, mégpedig közveszéllyel való fenyegetés vétsége miatt. A tréfás kedvű rémhírterjesztő akár kétéves börtönbüntetésre is ítélhető.

Július 9-én történt, hogy egy ismeretlen jelent meg egy idős hölgy lakásánál, mondván, hogy közüzemi órát szeretné leolvasni. Persze ebből nem lett semmi, az asszonytól viszont egy óvatlan pillanatban 35 ezer forintot lopott el. Itt hívjuk fel a figyelmet arra a segédmotor-kerékpárral közlekedő férfira, aki több helyen is idősekhez csengetett be, sokszor a bukósisakját sem vette le, így csalt ki pénzt – különböző indokokkal – a lakóktól. Akinél ez a férfi megjelenik, vagy megpróbál bejutni a házba, lakásba, az hívja a 561-310-es telefonszámot.

Július 11-én, hétfőn délelőtt értek tetten egy férfit és egy nőt, akik éppen bűncselekményből származó, a Hun-
gerit tulajdonát képező alumínium raklapokat és tálcákat szállítottak lovas kocsin. Az ügyben ismeretlen tettes ellen folyik eljárás lopás miatt.

Kétszázezer forint értékben raboltak arany ékszereket az egyik szegvári lakásból. A tettesek az elmúlt péntekről szombatra virradóra "dolgoztak", egyelőre keresik őket a rendőrök.

Országszerte egyre több helyen fizetnek magánházaknál hamis bankjegyekkel a bűnözők. Városunkban is előfordult, hogy mézet, tojást szeretett volna vásárolni a "vevő", aki általában nagy címletű papírpénzzel fizetett. Kérjük figyeljenek oda a 10 és 20 ezer forintos bankjegyekre, vizsgálják, vagy vizsgáltassák meg azokat. Ha bármilyen gyanú felmerülne a pénzzel kapcsolatban, ne fogadják el azokat, és tegyenek bejelentést a rendőrkapitányságon.

H. V.


<<< Vissza