<<< Vissza

Kozák nem hosszabbít

2005. július 15.

 
Új szakvezetővel kezdi a következő idényt a Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapata. A gárdát az előző szezonban ezüstéremig gardírozó Kozák László vezetőedző ugyanis úgy határozott, nem hosszabbít szerződést a klubbal.

- Hogyan értékeli csapata éves teljesítményét?

- Úgy gondolom, egy kifejezetten jól sikerült bajnoki évet zártunk, és itt most nem csak a felnőtt gárdára, hanem a többi korosztályra is gondolok. Teljesen azért nem lehetek elégedett, mert az ifi-csapatnak meg kellett volna védeni bajnoki címét. Nagyon nagy erőfeszítéseket tettünk, hogy a felnőtt együttes összeálljon, ez a munka viszont érezhetően az ifi-csapat rovására történt, ami nyilván részben az én hibám is. A felnőttekkel a kupában harmadikok, a bajnokságban ezüstérmesek lettünk, kivívva ezzel a LEN-Kupában való indulás lehetőségét.

Talán lehetett volna jobb is a mérleg, de azt hiszem ezzel a szerepléssel a jelenlegi helyzetünkben elégedettek lehetünk.

- Ennek ellenére úgy határozott, nem hosszabbít szerződést a klubbal. Mi áll döntése hátterében?


- Elsősorban a tanulással, a vízilabdán kívüli, civil jövőmmel szeretnék foglalkozni az elkövetkezendő egy évben. Komoly edzői feladatot nem vállalok, később azonban esetleg újra visszatérek a vízilabdához. Másrészt olyan csapattal szeretnék dolgozni, ahol mindig, mindenki, egész héten ott van az edzéseken, tudom, hogy ki hogy fejlődik, kinél mire kell odafigyelni. Nem kedveltem a jelenlegi szisztémát, miszerint hetente, esetleg kéthetente egy-egy alkalommal találkoztam a játékosaimmal. Bizonyára lesz olyan személy, aki nálam jobban kezeli ezt a problémát. A szentesi vízilabdázás jelenlegi legnagyobb problémáját abban látom, hogy amíg nincs a városban egy olyan felsőoktatási intézmény, ahonnan sok karból, tagozatból lehet választani, addig sem idehívni, sem itt tartani nem tudjuk a tehetséges fiatalokat. Meg kell mondjam, sok olyan - nem építő jellegű - hatás ért ebben a sportágban, ami nélkül szívesebben képzelem el az életemet. Fiatalokkal mindenképpen szeretnék foglalkozni a jövőben is. Ennek kapcsán került szóba egy veszprémi lehetőség, ám konkrétummal még ebben az ügyben sem szolgálhatok.

Úgy éreztem, a csapatnak is, nekem is frissítésre van szükségem. A lányoknak is kell a változatosság, az új instrukciók, hogy új lendületet kapjanak a következő idényre. Ebben tud majd segíteni minden bizonnyal az utódom. Amíg nem nevezik ki az új edzőt, addig a csapat mellett dolgozom, ha kell edzést is vezetek. A felkészülés július 18-án kezdődik, hogy kivel, az még kérdéses.

H. V.


<<< Vissza