<<< Vissza

"Jaj, úgy élvezem én a..."

2005. július 15.

 

Javában tombol a nyár. A fiatal korosztálynak a vakációt jelenti, az öregebbnek pedig már csak egy derűs, nyugodtabb évszakot. Azonban mindkét "tábor", ha van rá szabadideje, különböző nyári programokkal színesíti ezt a három hónapot.

Elsők közt áll, s már klasszikussá vált a strandolás hűsítő és egyben szórakoztató lehetősége. Sőt, a szentesi uszoda felújítását követően egyre népszerűbbé válik ez a program, s egyre többen töltik szabadidejüket a medencék környékén.

Nagy Tímea és Török Adrienn rendszeresen látogatják az uszodát.

- Nekem éves, Adriennek vakációs bérlete van. Mindennap lejárunk a strandra úszni, napozni. Régebben gondok voltak a hellyel, de ezen a nyáron akármikor jöttünk, sosem szorultunk ki a medencéből. Jó ötletnek tartom a Kurca partján a kenuzás és vízibiciklizés lehetőségét, ahol más helyekhez képest olcsóbban lehet hozzájutni ezekhez az eszközökhöz - mondta Tímea.
Adrienn egyet értett barátnőjével, csak még néhány dolgot fűzött hozzá:

- Elégedett vagyok a strand nyújtotta lehetőségekkel. Minden megvan, ami a kikapcsolódáshoz szükséges. Külön élményt nyújt a külföldi, vízilabdás srácok elemezgetése. Az egyetlen amit hiányolunk, az a zene. Kellene valami, ami megtöri a csendet.

Hasonló válaszokkal szolgált a másik nem képviselője is, csak természetesen férfi szemszögből. Ifj. Janiga László a szentesi focicsapatban játszik. Ő is hetente többször látogatja az uszodát. - Egy héten háromszor, négyszer lejövünk a haverokkal, csapattársakkal a strandra. Mivel most nincs edzés, a szórakozás mellett úszunk, hogy kondiban maradjunk. Természetesen az "edzéspótlás" után átadjuk magunkat a nyári hangulatnak és megy a csúszdázás, nézzük a lányokat, mókázunk. Vakáció bérlettel járok be az uszodába. Így jobban kijövök, mintha megvenném három, négy alkalommal a jegyet egy héten. Úgy gondolom, minden korosztálynak megfelelő szórakozást nyújthat ez a hely. Már nem egyszer láttam idősebbeket is sikítozva suhanni lefelé a csúzdán.


Tariék az unokákkal Csongrádról jöttek a strandra.


Természetesen az idősebb korosztály is helyet kap a nyári időtöltésre. Kocséry Ferenc és Kocséry Ferencné nyugdíjasok is gyakran látogatnak el az uszodába.

- Ha jó idő van, minden másnap jövünk ide pihenni, kikapcsolódni. Kora délutántól este hatig is itt szoktunk lenni. Mi nem csúszdázunk, és nem játszunk már, így tökéletesen megfelel számunkra a környezet.

A helyi lakosok mellett más városokból is érkeznek látogatók a szentesi uszodába. Tari István és Tari Istvánné, unokáikkal Czékus Melindával és Judittal, Csongrádról érkeztek ide.

- Most éppen gyerekpásztorkodunk és egy igazán nyári programot akartunk kitalálni a lányoknak ilyen jó időben, s így döntöttünk a strandolás mellett. Csongrádon az uszoda felújítás alatt áll, ezért átjöttünk Szentesre. Nem először vagyunk már itt. Családi jegyet vásároltunk, a lehetőségek tárházát tekintve, jutányos áron. Több medence van ahol szülő, illetve nagyszülő és gyermek is egyaránt szórakozhat. Amíg el nem készül a csongrádi uszoda és strandolni támad kedvünk, biztos ide fogunk jönni.

Mindent összevetve, minden korosztály előnyben részesíti a strandolást nyáron. S, nem csak a szentesiek, hanem a környéken élők is. Valaki pihenni, valaki edzeni, vagy játszani érkezik ide, de mindnyájan egyet akarnak: vidáman eltölteni a nyári hónapokat.

Kép és szöveg: Zeke János


<<< Vissza