<<< Vissza

Hármas siker az országos diákolimpián

2005. július 1.

 
Képünkön: Az (egyik) győztes csapat tagjai: álló sor: Sléger Kata, Pengő Nikolett, Beleon Zita, Kovács Zsuzsi, Gémes Alexandra, Papp Tímea, Polyák Éva, Kövér-Kis Réka, ülnek: Oltyán Kata, Gémes Ivett.
Felkészítő és kísérő tanár: Oltyán Gyula.


A június 8-9-10-én megrendezett Sulipóló országos döntőjén a szentesi iskolák hármas győzelmet arattak. A hat csoportból három helyen sikerült az elsőséget kivívni. A győzelemsorozatot a Deák Ferenc Ált. Isk. és a Damjanich János Tagiskola II. korcsoportos lány csapata kezdte Hódmezővásárhelyen. A döntőben a dunaújvárosi Vasvári, a budapesti Dózsa és az egri Kossuth általános iskolák csapatait győzték le.

A győztes csapat névsora: Török Fatime, Miskolczi Kitti, Deák Anikó, Orbán Anita, Pászti Rebeka, Fekete Zsuzsanna, Kemmann Amel, Lakos Vivien, Bíró Szandra. Felkészítő és kísérő tanár: Kocsis István. Ez jó bemutatkozás volt az idén induló vízilabdás osztály előtt.

Szintén Hódmezővásárhelyen a Szent Erzsébet Kat. Ált. Isk. IV. korcsoportos fiú csapata vívott nem könnyű csatát a győzelemért. Az első második helyezésért a döntő mérkőzésre a vásárhelyi Bethlen G. Ált. Iskolával kerültünk össze. A mérkőzés döntetlenül zárult. A büntető dobások következtek. Itt nem tudtak hibázni az Erzsébetes fiúk. És győztek!

A győztes csapat tagjai: Markovics Milán, Rácz Norbert, Araczki Endre, Molnár Gérard, Bányai Barna, Máthé Roland, Sipos András, Trupulai Jordán, Agócs Bence. Kísérő tanár: Varjú Attila

Végül, de nem utolsósorban a Koszta József Ált. Isk. IV. korcsoportos csapata tette fel a pontot az i-re Egerben.

Az egri, a vásárhelyi és a szegedi csapatok legyőzése után a dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola lányaival kerültek össze a mieink az első helyért való küzdelemben. A mérkőzést a "Kosztás csapat" irányította már az első perctől. A mérkőzést 7-2-re nyerték.

További eredmények:

Klauzál Gábor Általános Iskola III. kcs. lánycsapat országos döntő II. helyezés,
Kiss Bálint Református Ált. Isk. II. kcs. fiúcsapat országos döntő III.helyezés,
Szent Erzsébet Katolikus Ált. Isk. III. kcs. fiúk országos döntő V. helyezés.

A győzelem természetesen nem jöhetett volna létre a Szentesi Vízilabda Klub munkája nélkül. Köszönet a klub edzőinek az iskolák nevében! Edzők: Kádár József, Benedek Tibor, Pengő László, Kocsis István és Oltyán Gyula.


<<< Vissza