<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2005. július 1.

 
Szederleves

Hozzávalók 6 személyre: 4 pohár szeder, 4 meghámozott, kimagozott, felvágott alma, 4 pohár almalé, kevés fahéj, 3 ek. víz, 3 ek. cukor.

Elkészítés: Átválogatjuk a szedret, beletesszük egy edénybe az almával együtt. Ráöntjük az almalét és 20 percig lassú tűzön főzzük. Szitán áttörjük, majd hozzáadjuk a fahéjat és a cukrot. Felforraljuk, majd tálaljuk. Ha hidegen fogyasztjuk ízlés szerint habtejszín adható hozzá.

Jávai darált marhahús

Hozzávalók 8 személyre: 2 ek. vaj, 1 karikára vágott hagyma, 1 felszeletelt zöldpaprika, 70 dkg darált sovány marhahús, 1 kk. só, 1 ek. curry, 2 ek. mazsola, 10 dkg szárított szeletekre vágott sárgabarack, 1 pohár marhahúslé, 2 pohár zöldborsó, lecsó.

Elkészítés: A megolvasztott vajon megpirítjuk a hagymát és a zöldpaprikát. Hozzáadjuk a marhahúst, a sót és a curryt és hirtelen megpirítjuk. Most belekeverjük a mazsolát, a sárgabarackot és ráöntjük a marhahúslét, és 20 percig lassú forralással főzzük. Beleteszszük a zöldborsót és a lecsót és újabb 10 percig gyöngyöztetjük. Petrezselymes újburgonyával tálaljuk.

Sült túrótorta

Hozzávalók: 10 tojás, 30 dkg cukor, 50 dkg tehéntúró, 10 dkg vaníliás pudingpor, 10 mazsola, vaníliás cukor, 1-1 narancs és citrom héja.

Elkészítés: A tojássárgáját a cukor harmadával habosra keverjük, hozzátesszük a túrót, a vaníliás cukrot, a narancs héját és a vaníliás pudingporral egyneművé keverjük. Lágyan hozzáadjuk a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét és a mazsolát. Kivajazott formában 160 C° fokon készre sütjük.

Jó étvágyat!


<<< Vissza