<<< Vissza

Tízéves a Rádió Szentes

2005. július 1.

 
A Rádió Szentes 1995. július 1-jén kezdte meg működését. Adása először részidőben a 95,7 MHz-en, utóbb a 106,1 MHz-en volt hallható. Ma a nap 24 órájában az utóbbi hullámhosszon sugároz.
Alapítója és fenntartója Szentes Város Önkormányzata. Teljes neve Rádió Szentes Szolgáltató Közhasznú Társaság. Feladatát az alapító okirat a következőképpen jelöli meg: a társadalom szükségletei kielégítésének nyereség és vagyonszerzési cél nélkül történő szolgálata.

A Rádió Szentes létrejötte jelentős lépés volt a város életében. Idősebb testvére, a hetente megjelenő Szentesi Élet mellett a gyors és naprakész tájékoztatás lehetőségével élve informálódhattak és értesülhetnek ma is a helyi és a fontos országos eseményekről a hallgatók. Adása Szentesen és városunk körzetében (Csongrád, Szegvár, Mindszent, Nagytőke, Kunszentmárton, Fábiánsebestyén, Derekegyház, Nagymágocs, Eperjes) fogható. Internet címével a világhálón is jelen van, így bármelyik földrészen hallgatható.

Megszervezője és alapító ügyvezető igazgatója Kruzslicz Pál volt, két éve pedig Besenyei Gábor látja el a feladatot.

A rádió műsorszerkezete minden korosztály, valamennyi társadalmi réteg érdeklődési körét figyelembe veszi. Az Útinform, a Névnapi köszöntő, a Színes hírek, érdekességek, az SMS kívánságóra, a Sportháttér, a Népzenei magazin, az Életmód magazin, valamint a vasárnapi vallási műsor, a Hitpercek többek között a heti műsorszerkezet részei. Szerda délelőttönként az önkormányzati fogadóórában a helyi önkormányzat tisztségviselői adnak tájékoztatást saját munkaterületük aktualitásairól. A rádió közvetíti az képviselő-testületi üléseket is.

A stúdiónak alapítása óta munkatársa Gáspár András. Mai műsorkészítői az ügyvezető igazgató, Besenyei Gábor, mellette Kárpáti Lajos, Bartha László, Nánási Attila, Tihanyi Erzsébet, Hankó Györgyné, Kruzslicz Pál és Bíró Dániel. Zenei szerkesztőik: Székely Dániel, Feleki Angéla, Szabó Nándor, Taáskovits Gyula és Nagy Róbert.

A Rádió Szentes Kht. munkáját 3 tagú felügyelő bizottság ellenőrzi. Ennek tagjai Révész János, Tímárné Staberecz Teréz és jómagam. A társaság könyvvizsgálója az Ökonómia Kft.

A rádió szervezeti keretei, az abban dolgozók biztosítékai annak, hogy a hallgatók korrekt, kiegyensúlyozott és tárgyilagos tájékoztatást kapjanak a helyi és az országos eseményekről.

A jubileumra készülve - nem először egyébként - felvetődött, hogy a Rádió Szentes vezetése tájékozódni szeretne, hányan hallgatják a rádió műsorait, a különböző műsoroknak mekkora a hallgatottsága. Ezért a közeljövőben kérdőívet juttatunk el városunk polgáraihoz. Kérjük, hogy azt szíveskedjenek majd kitöltve visszajuttatni a megadott címre.

A Rádió Szentes minden munkatársának további, sikeres, a hallgatók megelégedésére folytatandó tevékenységet kíván

Bucsány György
a felügyelő bizottság elnöke


<<< Vissza