<<< Vissza

Hat országon át kerékpárral

2005. július 1.

 
Képünkön: Baranyi Antal és Csendes Zoltán útra készen.

A szentesi kerékpárosoknak nem kell bemutatni Baranyi Antal Gábort és Csendes Zoltánt. Jól tudják, hogy megszállott tekerőkről van szó: Baranyi Toncsi két évvel ezelőtt tagja volt a Magyarországot körbekerülő triónak, Csendes Zoli pedig tavaly ötödmagával Athént is megjárta az olimpia ideje alatt.

Új év, új túra, új csapat! Zoli az elmúlt hat esztendőben minden nyáron kerékpártúrán vesz részt, így az idei vakáció sem telhet másként. Toncsinak az elmúlt év túra szempontjából nem volt sikeres, ezért még nagyobb elszántsággal készült a mostanira.

- Idén kisebb túrát terveztünk, körülbelül 3 ezer km lesz. Hat országon fogunk áthaladni, közben megnézzük a horvát tengerpartot, de Velencében is akarunk gondolázni, és ha Münchenben lesz sörfesztivál, akkor oda is betérünk frissítőre.

- Zoli! Az elmúlt évben nektek igen szoros volt az idő, hogy időben ki- illetve viszszaérkezzetek Athénból. Most hogy állsz az idővel?


- Tavaly tényleg sietni kellett, de az idén több időt akarunk arra szánni, hogy az ismeretlen területeken szétnézzünk. Nem kell rohannunk, ezért naponta csak 160-180 km akarunk tekerni. Persze lesznek kivételek, mert egy 2000 méter feletti hegyvonulat (Alpok) utunkat állja, és könynyebb átmenni rajta, mint megkerülni. Továbbra is Baranyi Antaltól és Csendes Zoltántól érdeklődünk túrájukról.

- A kerékpárokról mit lehet tudni?


- Kerékpárjaink középkategóriásak, egy-két egyedi speciális kialakítással, amelyre a csomagok szállítása miatt volt szükség. Tájékozódásunkat pedig egy GPS segíti, amivel minden pillanatban tudjuk ellenőrizni, hogy jó irányba haladunk-e.

- Zoli, te mint testnevelés-földrajz szakra járó egyetemista, neked is szükséged van GPS-re!


- Nincs, mert a Toncsi kerékpárján van a GPS. Igaz a földrajz szakosok nem tévednek el, csak esetleg nem tudják, hogy hol vannak.

- Az eddig megszokott módon kapunk SMS-üzeneteket tőletek?


- Igen, mindenképen küldünk (ha sikerül akkor képeket is!), mert a család és a barátok szeretnének többet tudni rólunk és az utunkról.

- Melyik országot érintitek?

- Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Ausztria, Németország és Szlovákia.

Jó utat, és várjuk üzeneteiteket!

Kép és szöveg:
Vidovics Ferenc


<<< Vissza