<<< Vissza

Építkeznek a multik

2005. július 1.

 

Képünkön: Polgármesterek kézfogója

A szentesi fiatalok még májusban választottak maguknak diákpolgármestert és alpolgármestert. Az előbbi tisztséget betöltő Balogh Csilla Noéminek, Szirbik Imre polgármester a június 24-ei testületi ülésen gratulált, s adta át a megbízólevelet. A képviselő-testület korábban döntött arról, hogy az ifjúsági önkormányzat javaslata alapján díjat adományoz azoknak, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a fiatalok közéleti szereplésre való felkészítésében. Idén Korom Annamária egyetemi hallgató és Lantos Anita, a Boros Sámuel Szakközépiskola diákja részesült az elismerésben.

Jó hír a lakosságnak, hogy mindkét multinacionális kereskedelmi cég hozzákezdett bevásárlóközpontja építéséhez. Elkezdődtek a földmunkák az Ipartelepi úton, a körforgalmi csomópont közelében. Ezen a helyen a Lidl nyit áruházat, a tervek szerint októberben már befejeződik az építkezés. (Sok vita előzte meg az építését, de végül sikerült megegyezni a Lidl melletti telken benzinkutat létesíteni kívánó társasággal. A tárgyalások során abban maradtak a felek, hogy az úthoz szükséges területet a benzinkutat működtetni kívánó társaság biztosítja majd. Az útépítés költségeit viszont közösen állja a két cég. S, ha elkészül az út, a város működteti majd, mint közforgalmú önkormányzati utat. Ezzel sikerült pontot tenni az ügy végére. Megkapták az építők a határozatot, és zöld utat kaptak a földmunkagépek.)

A Csongrádi úti laktanyával szemközti részen pedig a Tesco épít üzletet, parkolót és benzinkutat. A kereskedelmi létesítmény átadása a karácsonyi ünnepek előtt várható.

A polgármester a két ülés között történt események között beszámolt arról is, hogy a városban megvizsgálták a játszótereket azzal a szándékkal, vajon megfelelnek-e az európai uniós szabványoknak. A szakemberek megállapítása szerint valamennyi játszóparkban akad javítanivaló. Mi több, olyan játszótér is van, amit meg kell szüntetni, mert nem lehet korszerűsíteni.

Képünkön: Ennyi maradt a csúszdából (Fotó: Vidovics)

Ide tartozó hír: ismeretes, 2003. április 12-én adták át Szentes felsőpárti városrészében a mini-játszóteret. Alig két évet vészelt át nyomtalanul, ugyanis június 26-án ismeretlen tettesek lefeszítették a játszótéri csúszda csúszólapját. Az eltűnt alkatrész időtálló üvegszál-erősítéses műanyag volt, szinte megtévesztésig úgy néz ki, mintha fából készült volna. A csúszórészt két vaspánt rögzítette csavarokkal, melyeket a tettes(ek) lefeszített.

A rendőrség kéri, ha valaki látta az esetet, vagy tud a csúszda hollétéről, jelentse azt a kapitányságon!


<<< Vissza