<<< Vissza |
Tóni bácsi konyhája |
2005. június 10. |
Zöldborsóleves csirkehússal gazdagon Hozzávalók 4 személyre: 1 kisebb, konyhakész csirke, 50 dkg megtisztított zöldborsó, sárgarépa, fehérrépa, vöröshagyma, petrezselyemzöld, margarin, liszt, 2 tojássárgája, 2 dl tejszín, só, őrölt bors. Elkészítés: A húst kisebb darabokra vágjuk és megmossuk. A margarint egy nagyobb edényben felforrósítjuk, beleforgatjuk a csirkehúst és minden oldalát egy kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott répákat, hagymát, zöldborsót és néhány percig együtt pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel és kb. 1,5 dl vízzel fedő alatt puhára pároljuk. Megszórjuk liszttel, kicsit átforgatjuk, megpirítjuk és fokozatosan felöntjük 1,5 l vízzel, majd összeforraljuk. Tálalás előtt a tojássárgáját alaposan kikeverjük tejszínnel, beleöntjük egy nagy levesestálba és ráöntjük a forró levest. Csipetkét is tehetünk bele. Kevés citromlével ízesíthetjük. Lecsós rostélyos |