<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2005. június 10.

 
Zöldborsóleves csirkehússal gazdagon

Hozzávalók 4 személyre:
1 kisebb, konyhakész csirke, 50 dkg megtisztított zöldborsó, sárgarépa, fehérrépa, vöröshagyma, petrezselyemzöld, margarin, liszt, 2 tojássárgája, 2 dl tejszín, só, őrölt bors.

Elkészítés:
A húst kisebb darabokra vágjuk és megmossuk. A margarint egy nagyobb edényben felforrósítjuk, beleforgatjuk a csirkehúst és minden oldalát egy kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott répákat, hagymát, zöldborsót és néhány percig együtt pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel és kb. 1,5 dl vízzel fedő alatt puhára pároljuk. Megszórjuk liszttel, kicsit átforgatjuk, megpirítjuk és fokozatosan felöntjük 1,5 l vízzel, majd összeforraljuk. Tálalás előtt a tojássárgáját alaposan kikeverjük tejszínnel, beleöntjük egy nagy levesestálba és ráöntjük a forró levest. Csipetkét is tehetünk bele. Kevés citromlével ízesíthetjük.

Lecsós rostélyos

Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet rostélyos, só, őrölt bors, olaj, liszt, vaj, 50 dkg paprika, 50 dkg paradicsom, 3 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, zsír, édesnemes paprika, paradicsompüré.

Elkészítés:
A húst megsózzuk, megborsozzuk és lisztben megforgatjuk. Felforrósított olajban megsütjük állandó forgatás mellett. Egy külön edényben a megsült hússzeletekre kevés vajat teszünk, felöntjük húslevessel és fedő alatt pároljuk. A megtisztított paprikákat négyfelé vágjuk, a paradicsom héját leszedjük és feldaraboljuk. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát zsírban világosbarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és paprikát. Megszórjuk pirospaprikával, ízesítjük paradicsompürével, sóval, borssal és kb. 10 percig együtt pároljuk. Tálalás előtt a hússzeletekre öntjük. Köretként kockára vágott burgonyát vajon megpirítunk, fűszerezzük, majd lefedve 15 percig pároljuk.

Jó étvágyat!


<<< Vissza