<<< Vissza

Díszdiplomák és emlékérmek pedagógusnap alkalmából

2005. június 10.

 
Képünkön: Ihász Istvánné Baranyai Éva gyémántdiplomás tanítónő

Június első vasárnapján a pedagógusokat köszöntjük. A városi ünnepséget június 3-án tartották a Művelődési és Ifjúsági Házban.

A Koszta József Általános Iskola 2. osztályos tanulói kis műsorral készültek erre az alkalomra. Őket láthattuk Szirbik Imre köszöntője előtt. A polgármester elmondta, hogy számára mindig más ez a nap, mint a többi. Megszokta már, hogy emberek előtt beszél, de más, amikor egykori tanáraival áll szemben. Ilyenkor visszapörgeti a régi esztendőket, és újra diákká válik. Azok a pillanatok jutnak eszébe, amelyeket mindenki átélt az iskolában, felidéződnek benne például a felelések izgalmai.

"Azok ülnek itt, akik mögött hosszú évtizedek vannak a katedrán és azon kívül. Mert a pedagógus nem csak akkor pedagógus, amikor csöngetéskor belép az osztályterembe vagy az óvodaszobába, hanem akkor is, amikor szünet van, hisz nem csak tudást ad át, hanem viselkedést, emberi tartást is. Attól válik hitelessé a szó, a mozdulat, az ének vagy a rajz, hogy a diák elhiszi, hogy akitől kapja, az jól tudja, és úgy éli át, hogy ez a legfontosabb a világon.

Becsülöm azt a hivatást, amit a pedagógusok végeznek. Fontos, hogy ha egy fiatal visszagondol régi óvodájára, iskolájára, akkor úgy érezze, hogy egy jó közösségbe tartozott, és vágyakozzon oda vissza. A szülők nevében köszönöm meg, akiknek a gyermekeit előbbre vitték tudásban, viselkedésben, a világhoz való alkalmazkodásban - mondta a polgármester.

Végül azt kívánta, a vakáció legyen a feltöltődésé, a pihenésé, a félretett könyvek elolvasásáé, a rég látott barátok fölkereséséé, hogy majd a tanév kezdetén, amikor újra megszólal a csengő, pihenten folytassák mindazt, amely most egy kis időre véget ér.

A Petőfi Sándor Általános Iskola Nagykórusának műsora után a díszdiplomásokat köszöntötték. A címzetes igazgatói cím és a pedagógus szolgálati emlékérem átadása után a kimagasló pedagógiai és a közszolgálati munkát jutalmazták, főtanácsosi, tanácsosi és városi elismeréseket vehettek át az érintettek. Az Eötvös József Emlékérem ezüst és bronz fokozat kitüntetést kaptak az arra érdemesek. Végül a tanulmányi versenyeken eredményesen szereplő tanulókat és tanáraikat köszöntötték.

* * * * *
Egy gyémánt, tizenegy arany oklevelet adtak át azoknak, akik ötven évvel ezelőtt szerezték meg diplomájukat.

Díszdiplomások:

Ihász Istvánné Baranyai Éva (tanító) gyémánt; Bátaszéki Lászlóné Udvari Ilona (óvónő) arany; Bocskay Istvánné Fehér Magdolna (óvónő) arany; Magyar Katalin (óvónő) arany; Papdi Antal (tanító) arany; Félegyházi Török Pál (tanár) arany; Harangozó Sándorné (tanár) arany; Kerekes Istvánné Dömsödi Valéria (tanár) arany; Tóth János (tanár) arany; Kovács Erzsébet (tanár) arany; Radics Mihályné Fábján N. Erzsébet (tanár) arany; Ráfi Péter (tanár) arany.

Címzetes igazgatói címet vett át Takács Pál (igazgató).

Pedagógus szolgálati emlékérem:

Bánvölgyiné Végh Margit (óvodapedagógus), Bondár Sándor (tanár), Kováts Leventéné (tanár), Szuhayné Szabics Éva (tanár), Várkonyi Károlyné (tanár), Bánfi László (tanár), Oltyánné Magyar Ágnes (tanító), Horváth Ilona (tanár), dr. Korom József (tanár), Kovács István (műszaki oktató).

Kimagasló pedagógiai munkájáért főtanácsosi címet kapott:

Borsodi Ágnes (tanító), tanácsosi címet Udvardi Tiborné (óvodapedagógus), Bárányné Magyar Ilona (óvodapedagógus), Szemerédi András (tanár).

Kimagasló pedagógiai munkája elismeréseként városi elismerést kaptak:

Csatlós Péterné (vezető óvónő), Garai Ferencné (vezető óvónő), Havasiné Szűcs Hajnalka (gyógypedagógiai asszisztens), Berezvai Árpádné (körzetvezető helyettes), Giláné Oroszi Edit (tanár), Hankóné Czagány Tünde (tanító), Fári Andrea (tanár), Dévay István (tanár), Gilinger Piroska (oboa tanár), Kulcsár Ágnes (nevelőtanár), Cseh Lajosné (tanító), Oltyánné Magyar Ágnes (tanító), Rigó Tiborné (gyógypedagógus, logopédus), Sebesiné Kulcsár Krisztina (tanár), Perjés Gáborné (tanár), Kovács Attila (igazgatóhelyettes)

Kimagasló közszolgálati munkája elismeréseként városi elismerést kaptak:

Szakál Sándorné (dajka), Nagyné Varga Éva (iskolatitkár), Hajdúné Bánfi Ilona (gazdasági vezető), Vágóné Magyar Éva (dajka), Erdélyszky Attiláné (iskolatitkár), Gál Józsefné (portás).

Eötvös József Emlékérem
ezüst fokozatát vette át Józsa Józsefné (tanító), bronz fokozatát Bakai Ferencné (dajka), Feketéné Moldován Mária (óvodapedagógus), Szabó Sándorné (ny. tanító), dr. Jaski Ferencné (ny. iskolatitkár).

M. A.


<<< Vissza