<<< Vissza

Eredményekkel bizonyítanának
Somogyi után Kisteleki is távozna

2005. június 10.

 
Szerkesztőségünk vendége volt szerdán Beleon Zsolt, a Szentesi Vízisport Klub elnöke, aki a férfi és női felnőtt csapattal kapcsolatos legfrissebb információkat osztotta meg lapunkkal.

- A lejárt szerződésű és a még érvényes szerződéssel bíró játékosokkal a héten megkezdjük és reményeink szerint be is fejezzük a tárgyalásokat - kezdte az elnök. Elengedhetetlenül szükséges, hogy ismerjük az igényeiket még a következő szezon kezdete előtt, illetve az edzőváltás körül kialakult helyzetet is meg kell beszélnünk a játékosokkal.

Kíváncsiak vagyunk, hogy a vízilabdázóink hogyan látják idei teljesítményüket és milyen elképzeléseik vannak a jövőt illetően. Nem titok, hogy a már meglévő szerződéseken is szeretnénk esetleg hosszabbítani.

- Berki András mellett Pengő László lett a férfi csapat edzője. Hogyan esett rá a választás?


- András hatalmas tapasztalattal rendelkezik erről a sportágról, segítségre szorulhat. Ennek tükrében kerestünk egy olyan személyt, aki rendelkezik ilyen szaktudással, és akivel András is szívesen dolgozna együtt. Végül András nevezte meg Pengő Lászlót, így ez az edzői duó - remélhetőleg hoszszú időn át - ül majd a kispadon a következő idénytől. Berki András a vezetőedző, de Pengő teljes értékű edzőként dolgozik majd a játékosokkal.

- Két új edzőt alkalmaznak, holott az előzőnek is sokallták a fizetését...


- A két edző bére harminc-harmincöt százalékkal lesz kevesebb, mint amennyi Vidumanszky Lászlóé volt, ráadásul egyéb járulékos költségeket is megspórolunk.

- Somogyi Balázs távozásáról hallani. Közben Kisteleki Dóra már állítólag a Domino-Polo játékosa...


- Somogyi Balázs az Újpesttel köt szerződést napokon belül. További pályafutásához sok sikert kívántunk, hiszen Balázs olyan kvalitású ember, akinek meg kell adni a lehetőséget, hogy bizonyítson más csapatban is. Ami az érkező játékosokat illeti, nem gondolkodunk új emberekben, sokkal inkább abban, hogy saját utánpótlásunkra támaszkodva érjünk el sikereket. Ami Kisteleki Dóra szerződését illeti, egyelőre sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom ezt a hírt. Dórának július 31-éig szerződése van a Hungerit-Szentesi VK-val. Olyan hírt is hallottam, hogy már aláírta a szerződését. Nem vagyok jogász, tehát maximum előszerződést írhatott alá. Ennek ellenére furcsállom, hogy mi tudjuk meg utoljára az esetleges távozási szándékát, és értetlenül állunk a dolog előtt. Próbáljuk vele felvenni a kapcsolatot, de mivel jelenleg Barcelonában van, ez nem egyszerű.

- Kozák Lászlónak, a női csapat vezetőedzőjének kell-e számítania valamilyen váratlan bejelentésre?


- Laci teljesítménye - csakúgy, mint Vidumanszky Lászlóé - megkérdőjelezhetetlen, ráadásul az ő juttatása töredéke a férfi csapat korábbi edzőjének. Semmiféle változtatást nem tervezünk az ő személyét illetően. És, ha már az edzőkérdésnél tartunk, el kell mondanom, hogy a törzsszurkoló gárdától kaptam egy kétoldalas memorandumot, melyben a szurkolók kifejezik kérésüket, hogy Vidumanszky László térjen vissza a csapathoz. A klub részéről el kell mondanom, sajnáljuk, hogy Lacival ilyen formában kellett - a klub érdekeit figyelembe véve - eljárnunk, de meg kellett lépnünk ezt a lépést. Remélem, hogy eredményeinkkel bizonyítjuk majd, hogy ezek a lépések, bár nem voltak fájdalommentesek, nem a csapat visszafejlesztését szolgálták.

Hering Viktor


<<< Vissza