<<< Vissza

A döntőért csatáznak

2005. május 20.

 
7-4-re nyert az elődöntő első mérkőzésén a fővárosban a Hungerit-Szentesi VK női vízilabda csapata egy héttel ezelőtt. Az egyik fél három győzelméig tartó párharc budapesti összecsapásán a Szentes végig uralta a találkozót a Domino-Polo csapata felett, csak a gólkülönbség volt kérdéses. Az előny tehát nálunk volt, a két csapat pünkösd hétfőn városunkban csapott újra össze. A hazai szurkolók érthetően újra győzelemben reménykedtek, annál is inkább, mert a porcsérüléssel bajlódó Kisteleki Dóra is vállalta a játékot. Az első negyed ezzel szemben abszolút csalódás volt, hiszen két emberelőnyt sem tudtunk értékesíteni, és igazából helyzetbe sem tudott kerülni a Hungerit.

Domino előnnyel kezdődött a második hét perc, a kínos gólcsendet végül Kisteleki törte meg. 9 perc 44 másodperc után szereztük az első találatot... Ettől kezdve felváltva estek a gólok. A Szentes a harmadik játékrészben érte utol a Honvédot, sőt Sipos duplája után már nálunk volt az előny. A zárónegyedben 7-5-ös vezetés után érthetetlenül újra elbizonytalanodott a Hungerit, a hullámvölgyből már nem volt kiút. Előbb egyenlített a Domino, majd a későbbi győztes gólt is megszerezték a fővárosiak.

A hosszabbítás kiharcolására 6 másodperccel a vége előtt adódott óriási lehetőség, ám a négyméterest Kisteleki fölépattintotta. Összesítésben így hétfőn kora este 1-1-re alakult a párharc állása. A 8-7-es vereség után Kozák László, a hazaiak trénere érthetően kissé csalódottan értékelte a látottakat.

A távoli lövések kevésbé voltak eredményesek, mint a fővárosban, ráadásul a mai kapusteljesítményük is kicsit gyengébb volt a korábbinál. Igazából a Domino most sem nyújtott többet, mint az első mérkőzésen, a lövőteljesítményük volt jobb, taktikában ugyanazt játszották. 7-5-nél két távoli gólt kaptunk, ez megfogta az egész csapatot. A harmadik mérkőzés előtt értékelték a hétfőn látottakat, megpróbáltak valamit kitalálni az ellenfél védelmének feltörésére. Sajnos, még mindig megvan a "Szentes fóbiája" a csapatnak, vagyis csak úgy, mint tavaly, idén is inkább idegenben megy jobban a lányoknak az elődöntőben.

Szerdán délelőtt vendégként sem ment a játék, mivel a fővárosban 10-4-re kapott ki a Hungerit. Kozák mester beszámolója szerint a mieink rengeteg helyzetet puskáztak el, a hazaiak viszont önbizalomtól duzzadva játszottak. A szentesi hölgyek mentségére legyen mondva: hajnali hatkor már buszon ültek, hogy odaérjenek a 10 óra 30 perces kezdésre...


<<< Vissza