<<< Vissza

Az SZTE a másodosztályba léphet(ne)

2005. május 20.

 
Szentes labdarúgása sporttörténeti pillanat előtt áll. Megvalósulhat egy régi álom, a Szentesi TE NB II-es labdarúgó csapata, (mely jelenleg harmadosztály, de az NB I/B megszűnésével), a 2005/2006-os bajnoki idényben valóban a magyar labdarúgás második vonalába kerül(het). Az, hogy sikerül-e megvalósítani, csak később derül ki. Fontos szempont a nyugodt háttér biztosítása.

A legutóbbi hazai mérkőzésen sikerült az "i-re" feltenni a pontot; ahol a Szentesi TE a Kazincbarcika együttesét látta vendégül.

A mérkőzés kezdetén tapogatózó játék folyt. Hazaiak helyzeteket dolgoztak ki, de azok kimaradtak vagy a kapufa mentett. Az első félidő közepén vezették első támadásukat a vendégek, s gól lett a vége 0-1. A hideg zuhanytól nem ijedtek meg a hazaiak, az utolsó negyedórában sikerült az egyenlítés. Egy jobbról érkező nagyszerű beadásba Kádár beleért fejjel, s máris 1-1. Ez volt a félidő eredménye.

Szünet után a Török-tanítványok nagy iramot diktáltak. A második felvonás első perceiben ismét egy nagyszerű hazai beadás, s Kádár jókor volt jó helyen, s máris 2-1, a Kurca-partiak javára. Néhány perccel a vezetés megszerzése után, a hazaiak előnye megduplázódott. Barna beverekedte magát a vendégek kapuja elé, az ellenfél védője rosszul csúszott be, az eredmény 11-es. A büntetőt Kislőrinc értékesítette 3-1. Mintegy öt perccel később ellenfél támadás fut végig a pályán, a hazai védelem lemarad, s az eredmény 3-2. A hazaiak óriási nyomás alatt tartották a vendégek kapuját, a szentesiek fölényét kapufa jelezte. A kihagyott helyzet után Márics nagyszerű beadására Barna érkezett, s a hálóba fejelt, de a sípmester les címén érvénytelenítette a gólt. Több gól már nem született, s a végeredmény 3-2 lett, a TE javára.

A mérkőzés végén Török László így értékelt: - Nagyon nagy tétje volt ennek az öszszecsapásnak. Eleinte féltünk az ellenféltől. Az első félidő utolsó negyedórájában kezdtük el a mi játékunkat játszani, amit a második félidőben is folytattunk. Még nem értékeltem a továbblépés súlyát, de nagyon sajnálom, hogy nehéz lesz az előttünk álló idő. Hiányzik a pénz, a szponzor. Úgy tűnik, a város segítségünkre lesz, de csak bizonyos feltételek mellett tud pénzt adni. Ezt a győzelmet szeretettel ajánljuk Verebélyi Józsefnek, aki elköszön a csapattól, s aki öt év alatt juttatta el idáig a csapatot. Teljes mellszélességgel mellettünk volt. Minden lehetőség adott volt, hogy ez a csapat idáig jusson, s ez neki köszönhető.

Dunás-Varga Zoltán


<<< Vissza