<<< Vissza

Helyismereti vetélkedő
Szobrok, emlékhelyek könyvben, képen, neten

2005. május 20.

 
A szűkebb szülőföld ismerete természetesnek tűnik a városlakók számára. Ha megállítanánk az utcákon sétáló szentesi embereket, és megkérdeznénk, hogy a közismert Horváth Mihály szobornak ki az alkotója, kevesen tudnák, hogy Kisfaludy Stróbl Zsigmond. Nap mint nap elhaladunk emlékhelyek, emléktáblák mellett úgy, hogy sokszor nem tudjuk, kinek is állították egykoron. Pedig azok a személyek, akik valamikor itt éltek, tettek valamit ezért a városért, megérdemlik, hogy emlékük ne vesszen a feledés homályába.

Már 6. alkalommal rendezett a Városi Gyermekkönyvtár, a Koszta József Múzeum és a TEAM Számítástechnika az általános iskolás gyermekeknek helyismereti vetélkedőt.

A verseny célja, hogy a kisdiákok minél alaposabban megismerjék szűkebb lakóhelyük nevezetességeit, értékeit. Ezért előzetes gyűjtőmunkaként egy-egy jeles szentesi személyiséget kellett a csapatoknak bemutatniuk, és az összeállított anyagot e-mailben elküldeni a TEAM Számítástechnikába.
Összesen 10 csapat (50 kisdiák) nevezett a versenyre. A szellemi torna most is három helyszínen folyt. A Városi Gyermekkönyvtárban Pintér-
né Horváth Anikó vezetésével feladatokat oldottak meg a gyerekek, a Széchenyi-ligetben és a múzeumban dr. Szabó János József, a Koszta József Múzeum igazgatója foglalkoztatta a csoportokat, míg a TEAM Számítástechnikában Tímár Ferenc adott izgalmas feladatokat a gyerekeknek.
Az összesített pontszámok alapján az alábbiak szerint alakultak a helyezések:

1. Petőfi Sándor Ált. Isk. (Szabics József, Varga Renáta, Csonka Szabina, Váczi Edina, Csepcsényi Zoltán). Fk.: Urbancsok Győző, 2. Damjanich János Ált. Isk. (Szabó Titanilla, Vata László, Deák Klaudia, Major István, Árgyellán Gyula). Fk.: Szépéné Balogh Szabó Katalin, 3. Koszta József Ált. Isk. (Kaszanyi Gergely, Molnár Noémi, Antal Zsanett, Fábián Melinda, Illés Boglárka). Fk.: Szelesné Mohácsi Éva, 4. Petőfi Sándor Ált. Isk. (Bártfai Csaba, Molnár Gábor, Tóth Adrienn, Bagi Dóra, Nagypál Katalin). Fk.: Urbancsok Győző, 5. Szent Erzsébet Kat. Ált. Isk. (Benedek Dávid Dániel, Katona Kiss Erna, Szél Szemirámisz, Mecs Balogh Barbara, Szabó Ildikó). Fk.: Dudás-Szabó Márta.

Kis-Rácz Antalné
m. szaktanácsadó, szervező


<<< Vissza