<<< Vissza

Nem csak a zene

2005. május 20.

 
Nem szűnt meg a Mana, mégis új zenekar alakult a nyomában, némileg megváltozott felállásban. A szóban forgó Quest from Inside tagsága a következő: Balogh Árpád és Szaszkó Zsolt - gitár, Tápai Ákos - basszusgitár, Kovácsházi Attila - dob, és Szabics Péter - ének. A zene, amelyet a gitárok segítségével sok iker-szólóval fűszereznek, keményebbé, mégis dallamosabbá és technikásabbá vált. Az új számok szövegei angol nyelvűek, mint a Manánál, de mélyebb érzésekről és emberibb lelkületről árulkodnak. A júniusra tervezett Quest from Inside-kislemez borítóján a magyar fordítás és némi kommentár is helyet kap majd.

A lemezanyag felvétele valószínűleg gyorsan összejön, hiszen április közepén, itt Szentesen, a Bootleg Music tehetségkutatóján húsz óra stúdióidőt nyertek a srácok.

A legközelebbi koncert ideje azonban tökéletes pontossággal behatárolható: május 25-én, szerdán este 8-tól 10-ig tart. A helyszín a csongrádi Batsányi Gimnázium új tornacsarnok alatti pince, ahová további három zenekar is meghívást kapott: a csongrádi Forgotten Truth, a budapesti Spadeful of Dust, és egy több helység muzsikusaiból alakult projekt, a Penalty Rich. Utóbbi érdekessége, hogy az énekes posztját a Quest from Inside dobosa, Kovácsházi Attila tölti be. A „főzenekara“ muzsikájának üzenetét ugyanő tolmácsolja:

- Az emberek sok mindent tévesen ítélnek meg. Sokuknak van előítélete, és vagy el sem jönnek olyan koncertekre, mint a miénk, vagy be sem engednek minket olyan helyekre, mint amilyen a május 25-i rendezvény. Mégis, azt szeretnénk, hogy minél több emberhez jusson el mindaz, amit fontosnak tartunk, amikről a dalaink szólnak: a mindennapi küzdelmek. Az, hogy a diák elmenjen az iskolába, és véghez is vigye, amit akar. Mondjuk, tanuljon tovább akkor is, ha ezt a tanára nem javasolja, viszont ő érzi magában a késztetést. Vagy, hogy senkinek sem kell felvágnia az ereit, ha szerelmi csalódás éri. Nem politikai vagy vallási dolgokról beszélünk, hanem emberi érzelmekről, és sok-sok személyes tapasztalatról. Ha pedig ezeket a tapasztalatokat kicseréljük, többé válhat mindenki általa! Mi nem feltétlenül "pozitívan" akarunk üzenni: a mi életünkről akarunk beszélni, és olyan életekről, amiket látunk nap mint nap.

Amikor gondjaid, problémáid vannak, kinyitod a szád és ordítasz. Nem akarjuk, hogy kései legyen ez az ordítás! A mi zenénkben azért kell ordítani, hogy odafigyeljenek ránk. Ha pedig valakit megérintenek azok a gondolatok, amelyeket közölni akarunk, meg fogjuk találni a módját, hogy megbeszéljük (emailcímünk: manatribe@freemail.hu), akár egy órahosszán keresztül is, ha kell!

Olasz Sándor


<<< Vissza