<<< Vissza

Városok pályáznak

2005. május 20.

 
Rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület. Az ülés egyik napirendi pontjáról, melyben az önkormányzati érdekeltségű gazdasági társaságok felügyelő-bizottságaiba szóló delegálásról döntött a testület, legutóbbi számunkban már beszámoltunk olvasóinknak. Azt követően az Agrármarketing és logisztikai központ című pályázat benyújtásához adták voksukat a képviselők.

Hat település, (három vajdasági, Bácskatopolya, Magyarkanizsa és Horgos, valamint Mórahalom, Kistelek és Szentes) együtt kíván pályázni az ügyben. Szirbik Imre polgármester azt kérte a képviselőktől, hogy elviben értsenek egyet az előterjesztéssel a testület, és hatalmazza fel a mezőgazdasági bizottságot, hogy, amikorra az értelmezések eldőlnek, a végleges döntést meghozhassa a benyújtáshoz. Öt százalék, maximum egymillió forint saját erő szükséges hozzá. A program, amely segíti a kistermelői integrációt, 2006-ban Mórahalmon kezdődik, nálunk 2007-ben folytatódhat. Románia uniós csatlakozása után a határokon átnyúló programok kezdeményezettje lesz Szerbia-Montenegró. Ha Szentes nem is profitál belőle, de ezzel segíti Vajdaság Európai Unióhoz való közeledését, a Dél-alföld és a Vajdaság együttműködését – jelentette ki Szirbik Imre polgármester.

Adósak vagyunk olvasóinknak az önkormányzati érdekeltségű gazdasági társaságok felügyelő-bizottságaiba delegáltak névsorával. A testület döntése értelmében a frakciók kaptak felkérést. Társaságok szerint: Rádió Szentes Kht.: Félegyháziné Somogyi Éva, Móra József, Farkasné Márton Katalin. Szentes Városi Szolgáltató Kft.: Szűcs Lajos, Imre András, Lakatos Attila. Szentes Víz- és Csatornamű Kft.: dr. Sipos Ferenc, Pap Imre, Baranyi Imre, Kálmán András, dr. Kormányos József. Beruházó és Vagyonhasznosító Kft.: Tóth László, dr. Demeter Attila, Szeleczkei Zoltán. Liget Kft.: Ollai Istvánné, dr. Demeter Attila, Hódi József. Könyvtár Kht.: Szűcs Lajos, Oltyán Lajos, Horváth Ilona. Rehab Kht.: Geréné Dunaháti Márta, Hornyik László, Kaiser Szilárd. BelMare Kft.: Szabó Zsolt, Varga Árpád, Bubor Zoltán.


<<< Vissza